Af - 21/05-16 22:36

Emmelie de Forest: Sådan får vi succes i Eurovision igenEmmelie de Forest: Sådan får vi succes i Eurovision igen

Det var onsdag præcis tre år siden, at Emmelie de Forest vandt Eurovision i Malmø. Siden er det kun gået ned af bakke for Danmark senest med en næstsidsteplads til Lighthouse X. Hvordan kommer vi tilbage på sporet?

Bildstrecke im Grossformat »

Kan du huske dengang Danmark var gode til Eurovision? Dengang Emmelie de Forest vandt i suveræn stil med ’Only Teardrops’, og vi gik all in med et kæmpe show i København.

Hilda Heick slipper med skrækken efter Grandprix-bommert
Hilda Heick slipper med skrækken efter Grandprix-bommert

Siden er det kun gået ned af bakke, og derfor ringede metroxpress i går til Emmelie de Forest på tre-årsdagen for sejren i Malmø for at vende den aktuelle krisesituation.

- I Danmark har vi godt kunne lide de lidt søde boyband-sange. Da man sendte mig afsted – en sangerinde med en lidt folket, world, dramatisk-sang, var det lidt af et sats. Men Europa har bare en anden smag, end vi har i Danmark. Ole Tøpholm sagde det allerede sidste år, da Anti Social Media røg ud i semfinalen – vi må ikke gentage dem og sende et boyband – men det gjorde vi så.

Misforstod reglerne: Hilda Heick stemte HELT forkert ved Eurovision
Misforstod reglerne: Hilda Heick stemte HELT forkert ved Eurovision

Emmelie de Forest skrev i år nummeret ’Never Alone’ til sangerinden Anja Nissen, der blev nummer to efter Lighthouse X i det danske melodi grand prix. Emmelie holder selvfølgelig med sin egen artist, men har fra sine venner rundt om i Europa også fået tilsagn om, at Anja Nissens bud havde stået stærkere end Lighthouse X.

- Hun havde noget af det, som Europa kan lide. Hun er en sangerinde med en stor stemme og en stor dramatisk sang.

Forsker: Ukrainsk grandprixtriumf er stor politisk skalp
Forsker: Ukrainsk grandprixtriumf er stor politisk skalp

Emmelie de Forest tilføjer, at politik naturligvis også spiller en stor rolle i Eurovision. Tydeliggjort ved Ukraines sejr med en sang, der var kritisk rettet mod Rusland.

- Hverken hende eller hendes sang var efter min mening noget specielt. Men hun var bare med på det helt rigtige tidspunkt.

For fremtiden håber Emmelie de Forest, at man kun har to sange i den danske finale, og at jury-medlemmer og publikum får lige stor magt.

- Både Simone og Anja Nissen var store favoritter i år, så deres stemmer blev nok ligeligt fordelt, mens Lighthouse X så overraskende kunne løbe med de resterende stemmer.

Dansk Eurovision-håb floppede: Så skidt endte Danmark
Dansk Eurovision-håb floppede: Så skidt endte Danmark

Snart tilbage med to nye album

Emmelie de Forest regner med at få travlt resten af året. Omkring den 1. juni skal hun til London og holde møder med nogle engelske pladeselskaber, og samtidig har hun i Los Angeles premiere på en film på indie-filmfestivalen South Bay Film Festival.

- Jeg har taget skuespiltimer og fået en rolle i filmen ’Solo Project’, hvor jeg spiller en sangerinde. Men jeg holder pause fra det nu for at satse mere på musikken igen. Jeg skal have fundet et nyt pladeselskab, og så håber jeg at kunne udsende to album til efteråret og til vinter. Et med mine egne sange og så et med cover-numre. Da jeg vandt Eurovision, havde jeg kun en måned til at skrive sange og en måned til at indspille dem. Siden har jeg forsøgt at give mig lidt bedre tid til at arbejde med det hele.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx