Af - 06/04-16 08:00; Opdateret: 06/04-16 08:32

Roskilde Festival afslører de sidste navne: Grimes, Future og en sand rocklegendeRoskilde Festival afslører de sidste navne: Grimes, Future og en sand rocklegende

Plakaten til dette års Roskilde Festival er nu fuldt besat. Blandt de senest ankomne navne er der både festglad pop og god, gammeldags rock.

Bildstrecke im Grossformat »

Det sidste navn til Roskilde Festival-plakaten 2016 er netop blevet tilføjet, og derfor er der nu styr på de i alt 179 kunstnere, som skal udgøre lydtæppet til sommerens brag.

Blandt de største navne, som senest er blevet offentliggjort, kan nævnes: Neil Young, Grimes, Future, Slayer, M83 og Santigold. Blandt danske artister spiller Dizzy Mizz Lizzy, The Entrepreneurs og Scarlet Pleasure.

Sand rocklegende
Roskilde Festival hiver en gammel kanin op af hatten og booker rockikonet Neil Young til at spille en maraton-koncert på Orange Scene med sit band Promise of the Real fredag aften.

En af rockens største trussetyve er klar til Roskilde Festival
En af rockens største trussetyve er klar til Roskilde Festival

Den canadiske sanger og sangskriver gæstede sidst festivalen for otte år siden, hvor han leverede et brag af en koncert på Roskildes hovedscene, og med mere end 40 års indflydelse på rockhistorien er der store forventninger til den i dag 70-årige rocklegende:

- Neil Young personificerer en eviggyldig aktualitet og forbløffende evne til at blive ved med at afsøge nye territorier og finde nye musikalske legekammerater. Alene derfor er han relevant for os, også i 2016, hvor han igen er pladeaktuel. Da han sidst besøgte os for otte år siden, kaldte han Roskilde Festival for den bedste festival i verden, så jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at han endnu engang kommer til at levere et overrumplende show fyldt med både nyt materiale og alle klassikerne, siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

Roskilde Festival præsenterer overraskende åbning af Orange scene
Roskilde Festival præsenterer overraskende åbning af Orange scene

Roskilde Festival afslører 21 nye musiknavne
Roskilde Festival afslører 21 nye musiknavne

Poppen viser sin slagkaft
Det popglade Roskilde-publikum kan glæde sig til at opleve fremadstormende navne som Grimes og Future, som ligeledes er at finde i den seneste annoncering. Omkring dette års pop-navne tror Anders Wahrén, at der gemmer sig et par fine overraskelser til publikummet:

- Med markante navne som Grimes, MØ og Santigold får poppen en prominent plads i programmet i år. Selv hos kunstnere som Ghost og Tame Impala ser vi, at metallen og den psykedeliske rock også leger med poppens virkemidler, og hip-hoppens repræsentanter som Future, Young Thug og Wiz Khalifa leverer pophits, der rammer de brede publikumsmængder uden overhovedet at miste troværdighed og respekt på scenen som rappere. Vi glæder os til at se publikum følge den lidt skjulte røde poptråd, der nok skal kunne få lokket dem til nogle koncerter, som de ikke havde planlagt, siger han.

Roskilde Festival forsøgte at få David Bowie til det sidste: - Han skyldte en koncert
Roskilde Festival forsøgte at få David Bowie til det sidste: - Han skyldte en koncert

Jack Black og PJ Harvey kommer til Roskilde Festival
Jack Black og PJ Harvey kommer til Roskilde Festival

Tråd til metalhovederne
Til de langhårede og det mere hårdtlyttende publikum er der navne som Slayer, Gojira, Kvelertak og Cattle Decapitation på dette års plakat at glæde sig over. I den rockede, men trods alt lidt mere bløde ende end Slayer, kan bands som At the Drive-in, Bring Me the Horizon, Foals, Tenacious D, The Last Shadow Puppets og Uncle Acid & The Deadbeats nævnes.

Om den fulde plakat lyder det fra Roskilde-ledelsen:

- Som altid er det et enormt klimaks endeligt at præsentere vores bud på den mest aktuelle musik i 2016. Vi har bogstavelig talt rejst verden rundt i det seneste år for at spotte vores bud på morgendagens stjerner, der kan optræde side om side med legender og de etablerede stjerner. Vi ser selv Roskilde Festival som stedet, hvor man kan møde al den musik, som man ikke vidste, at man elskede. Og vi ved i hvert fald, at vi selv har fået nogle nye yndlingskunstnere ud af rejsen, så der burde også være noget til andre nysgerrige musikelskere, siger Anders Wahrén.

Roskilde Festival varer otte dage mellem lørdag 25. juni og lørdag 2. juli 2016. Partout-billetter til Roskilde Festival koster 1995 kroner (eksklusiv gebyr).

Se det fulde line-up HER.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx