Af - 12/05-16 16:16

Derfor kan Lighthouse X overraske i aftenDerfor kan Lighthouse X overraske i aften

Spørger man bookmakerne spåes Danmark ringe chancer for at gå videre når Eurovision semifinale nummer to i aften løber af stablen i Stockholm. Lighthouse X har tidligere udtalt, at de slet ikke går efter at vinde.

Bildstrecke im Grossformat »

Slutter festen, før den er begyndt?

Sidste år måtte Anti Social Media nøjes med en beskeden 13. plads i semfinalen, og spørger man bookmakerne, risikerer Lighthouse X at lide samme skæbne, når de i aften går på scenen i Stockholm.
På eurovisionworld.com spåes Danmark ifølge 11 bookmakere en trist 13. plads i et felt, hvor kun 10 går videre til finalen lørdag.

Rædsel og chok lagde kimen til dansk grandprix-hit
Rædsel og chok lagde kimen til dansk grandprix-hit

Spørgsmålet er, om Lighthouse X overhovedet har tænkt sig at kæmpe for en dansk sejr. Siden de vandt det danske melodi grand prix i Horsens i februar, har det været begrænset, hvor meget promotion de har fået lavet.

- Vi har måtte sige nej til mange tilbud om at optræde, men det er ikke noget, der ærgrer os, for vi vidste jo fra starten, at sådan ville det blive, har trioen tidligere udtalt til Se og Hør.

Storfavoritten stryger sikkert i Eurovision-finalen
Storfavoritten stryger sikkert i Eurovision-finalen

Johannes Nymark har blandt andet i stedet brugt foråret på sit musical-job i Tivoli-forestillingen 'Hairspray'.

- Vi er gået ind i melodi grand prix med et helt andet formål end at vinde. Egentlig bruger vi det som en platform for at komme ud med vores budskab, har Johannes Nymark sagt til Ritzau.

Skandale-ombrust Eurovision skydes i gang i Stockholm
Skandale-ombrust Eurovision skydes i gang i Stockholm

Før vi pakker klaphatten væk igen, er der dog én væsentlig faktor, der indikerer, at Danmark alligevel har en chance for at komme i finalen.

Ser man på hvilke af årets Eurovision-sange, der er blevet spillet mest på Spotify rundt omkring i Europa, ligger Danmark nemlig på en pæn ottendeplads, og over dem ligger kun to semifinale-konkurrenter: Australien og Bulgarien. De mest populære sange Spotify fra Sverige, Frankrig, Rusland, Spanien og Italien er allerede kvalificeret til finalen.

Hold øje med i aften:

Bookmakernes favorit til at vinde aftenens semifinale Ukraine stiller med et kontroversielt indslag. Den 32-årige sangeinde Jamala stiller op med sangen '1944', der behandler de politiske spændinger i mellem Rusland og Ukraine, og det var tæt på, at hun slet ikke fik lov at være med.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx