Af - 16/03-14 00:18

Anmeldelse: Backstreet Boys spillede mest for sig selvAnmeldelse: Backstreet Boys spillede mest for sig selv

Verdens bedstsælgende boyband kom, så og sejrede. Men mest for deres egen fornøjelse.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Man kan mene, at jeg ikke er den rette til at bedømme Backstreet Boys, når jeg reelt set holdt op med at lytte til deres sange efter 'Black and Blue'-albummet tilbage i 2000.

One Direction bringer boybandkulturen tilbage
One Direction bringer boybandkulturen tilbage

Men jeg er sikkert langt fra den eneste og faktum er, at det er ved at være et årti siden, de sidst havde et rigtigt verdensomspændende smashhit trods forsøg over fire seneste 'voksen'-album.

’Midnight Memories’: Forbudt for voksne!
’Midnight Memories’: Forbudt for voksne!

At gå til Backstreet Boys-koncert i 2014 er som at forestille sig en koncert med One Direction om 10 år. Hysteriet har lagt sig, boybandet har ikke længere noget at skulle bevise, og publikum er bare kommet for at synge med på de gode gamle hits. Fuck de nye sange, vi vil bare høre 'Backstreet Back', 'I Want It That Way' og 'Larger Than Life'.

Det er selvfølgelig ærgerligt for et band at have mistet hitformularen og kun leve på fordums styrke, men hvis de vil blive med at give arena-koncerter, må de nok indstille sig på at blive det greatest hits-band, som folket forventer.

30 års boybands: Kan du huske dem alle sammen?
30 års boybands: Kan du huske dem alle sammen?

Det virkede nemlig til, at Backstreet-mændene mest spillede for egen og ikke publikums skyld. Alt for mange snakke-passager, alt for mange reklamer på storskærmen, alt for mange stille, 'vi går lige i baren, mens de får overstået de ukendte sange, alt for meget 'nu skruer vi lige ned for festen og sætter os ned på en taburet og viser, vi også kan klimpe lidt på en guitar'.

Backstreet Boys fortalte før koncerten til tv2.dk, at de modsat unge One Direction faktisk kan danse, og det var da også, når de i korte passager foldede det klassiske 90'er synkron danseshow ud, at de virkelig havde fat i publikum. Mere af det.

Boybandet over dem alle kommer til Danmark
Boybandet over dem alle kommer til Danmark

Selvfølgelig skal et band have lov til at prøve nye ting af og ikke bare køre det samme show resten af livet, men det fungerede bare ikke helt i aften.

Karakter: 3 ud af 7 stjerner

LÆS OGSÅ: Hallo? Er det Kevin fra Backstreet Boys?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx