Af - 17/09-13 07:23

Med sikker hånd og overblikMed sikker hånd og overblik

Anmelder begejstret for Hymns from Nineveh's nye album. Det er 'på niveau med en ung Leonard Cohen'.

storybild

Albumcover til 'Visions', som albummet er navngivet. (Billede: Pressefoto)

Da Jonas Petersen debuterede i 2011, var der tale om en ung reflekterende mand, som formåede at sætte ord og klange på både religiøsitet, tro og eksistentielle betragtninger.

De inderlige og sakrale hymner har denne gang fået mere pondus, hvilket klæder sangskrivningen og trækker indtrykket op.

Se også: Musikalske comebacks

At vokalen stadig er en mærkbar force fremgår krystalklart i det eminent veltunede åbningsnummer 'I Saw These Things Happening', og Petersens stemme folder sig fornemt ud i forskellige nuancer gennem albummets 13 skæringer.

Albummet er co-produceret af Fridolin Nordsøe, og hans fornemmelse for sangenes gennemslagskraft sender 'Everything We See Will Turn To Dust', 'A Kid on the Beach' og 'A Hazy Vision' af sted på prægtige vinger mod de højere luftlag.

Læs også: Blandede pop-bolsjer fra Oh Land

Ligesom skurrende guitarer, manipulerede effekter og vakse strygerarrangementer holder opmærksomheden fanget i de rungende lydkulisser.

Petersens fine melodimateriale indmejsler sig i både hjerte og hjerne på de afdæmpede 'Far Away From Eden', 'The Colors of the Sea' og 'I See Things Happening'.

At han i tilgift er en begavet lyriker gør blot nydelsen større, og på de symbolladede og religiøst tonede 'Sapphire Skies, Rivers of Rubies' og 'A Brief Glimpse of Smoke' er Petersen nærmest på niveau med en ung Leonard Cohen.

Se også: Angora-drengene overvejer nyt Gaffa-værtsjob

Albummet lukker med den smukke 'Epilogue: What Does It Mean', hvor alle sangtitler gennemløbes, og man får en klar fornemmelse af en samlet tematik.

Med sikker hånd og overblik har Hymns from Nineveh begået en ambitiøs og flot udgivelse.

Albummet fortjener 6 af 7 mulige stjerner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx