Af Katrine Frederikke Wandrup - 18/10-17 22:53

Dansk dj spillede i Eiffeltårnet for 1.5 millioner mennesker: 'Det var ekstra vildt'Dansk dj spillede i Eiffeltårnet for 1.5 millioner mennesker: 'Det var ekstra vildt'

Den danske dj Kölsch spillede mandag aften en koncert i Eiffeltårnet i Frankrig, som blev streamet live til 1.5 millioner mennesker.

storybild

Dj Kölsch også kendt som Rune Reily Kölsch. (Billede: DJ Mag)

Dj Kölsch er dansk og tordner fremad i udlandet, hvor han mandag spillede for 1.5 millioner mennesker live på Facebook fra toppen af Eiffeltårnet – og det er ikke noget, man oplever hver dag.

»Det var helt fantastisk, en kæmpe oplevelse. Jeg havde aldrig forestillet mig, at det ville være muligt at spille en koncert fra Eiffeltårnet,« fortæller Rune Reilly Kölsch, da BT og Metroxpress fanger ham på en telefon.

Rune Reilly Kölsch blev kendt i Danmark under kunstnernavnet Rune RK. For 10 år siden havde han verdenshits som for eksempel 'Calabria' med sangerinden Natasja på vokal. Siden da har hans karriere udviklet sig i en noget anden retning, og nu arbejder han under kunstnernavnet Kölsch, som er blevet et stort navn på den elektroniske musikscene i løbet af de seneste tre år i hele verden.

Kölsch turnerer i hele verden til store klubber og festivaler og spillede blandt andet på Glastonbury Festival i England i sommer, hvor også navne som Radiohead, Foo Fighters og Ed Sheeran var på plakaten. Alligevel var det noget helt særligt at stå i Eiffeltårnet.

»Jeg får mange fede oplevelser, men det var ekstra vildt at spille i Eiffeltårnet,« siger han.

Arrangementet blev livestreamet på Facebook, som nåede ud til 10 millioner mennesker og havde 1.5 millioner seere.

Faktisk var Rune Reilly Kölsch ikke klar over, at han skulle spille en koncert i Eiffeltårnet før for ganske nyligt. Han havde i næsten to år arbejdet sammen med Cercle, som livestreamede koncerten, for at få stablet noget på benene, og pludselig åbnede muligheden for at stå i Eiffeltårnet sig, og så greb han den.

Det var dog ikke nemt at komme op i tårnet og få sat op. Det tog halvanden time for crewet og kunstneren selv at komme op og på plads, fordi sikkerheden er i top i Paris. Det er også forklaringen på det spøjse tidspunkt. Mandag aften virker måske ikke oplagt for en technokoncert, men det var simpelthen på det tidspunkt, der var mulighed for det.

Kölsch har netop udgivet sit tredje album '1989', som er meget anderledes end dengang han arbejdede som kunstneren Rune RK. Og det er helt bevidst, fortæller han.

»Jeg lavede musik til radioen, og jeg følte mig begrænset af det. Jeg ville gerne lave noget andet end numre, der var 3.30 minutter og kaste mig ud i lidt længere formater. Tiden som Rune RK var en god tid, men jeg nåede til et punkt, hvor jeg ville videre i mit liv og prøve noget andet.«

Du kan se koncerten her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Samuelsen ser ingen anledning til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx