Af Bjørn A.G. Lange - 09/11-15 10:54

MUSIKANMELDELSE: Mere af det samme fra Rasmus SeebachMUSIKANMELDELSE: Mere af det samme fra Rasmus Seebach

Kongen af radiopop byder på masser af hits og banaliteter i metermål

Bildstrecke im Grossformat »

Rasmus Seebach ’Verden ka’ vente’
Pladeselskab: ArtPeople
3/6 stjerner

Definerer man god pop som musik, der hitter og sælger plader, bør Rasmus Seebach øjeblikkeligt slås til Ridder af Det Hellige Omkvæd. Hitsingler på stribe og imponerende 700.000 solgte album taler jo for sig selv.

MUSIKANMELDELSE: Max gas i popland
MUSIKANMELDELSE: Max gas i popland

Ønsker man sig derimod andet end det – for eksempel tekster med mere bid end en halvvarm mælkesnitte eller produktioner, der sigter højere end at ville slibe enhver antydning af kant bort – ja, så er man nok gået forkert. Sådan har det altid været hos Seebach og sådan er det også på det nye album, ’Verden ka' vente’.

Der åbnes ellers med ukarakteristisk minimalistisk pop af den moderne skuffe på den Spotify-rekordsættende single ’Uanset’. Og man når da også at tænke, 'har han virkelig fornyet sig?’. Men så snart det soulede titelnummer overtager, ved man, at det her er Seebach, som vi kender ham.

MUSIKANMELDELSE: Forelskede drømmepop-perler
MUSIKANMELDELSE: Forelskede drømmepop-perler

Sange som ’Livet går videre’ og discobaskeren ’Farlig’ (som her, i vanlig Seebach’sk stil, rimer på både ’uartig’ og ’party’) forsikrer om, at også denne plade kommer til at ligge under rigtig mange juletræer i den kommende tid. For de fleste kan vel varme sig ved de gennemgående budskaber om at leve i nuet, holde fast i de nære værdier og passe på sine kære. Pointer, der blandet med svulstige kærlighedsballader af den slags, der har gjort Seebach til folkeeje, gør det svært ikke at nære stor sympati for den 35-årige sanger.

Seebach mener hvert et inderligt ord, han synger, og de flyder fra et godt hjerte. Men åh, hvor er det dog desværre også bare helt utroligt trivielt.


LÆS OGSÅ: MUSIKANMELDELSE: For mange spøgelser hos Depeche Mode-sanger

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Voldsom ulykke spærrede...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx