Af - 05/05-14 15:06

Dansk rockband: Brugte 45.000 kroner på én koncert og fik hul igennem til USADansk rockband: Brugte 45.000 kroner på én koncert og fik hul igennem til USA

På årets SPOT Festival i Aarhus fik metroxpress sig en snak med de tre danske bands The Mountains, Karl William og Go Go Berlin.

storybild

(Billede: SMETANA CECILE)

Kære læser. Hvis ikke du vidste det, så holdt den danske musikbranche her i weekenden fætter-kusine-fest i Aarhus.

SPOT Festival kalder de arrangementet omkring Musikhuset bagved rådhuset, hvor rockstjerner, hipster-typer og sultne pladeselskabsfolk hænger ud sammen, spiller lidt koncerter og håber på det store gennembrud.

Christopher: - Jeg er ikke arrogant popstjerne-agtig
Christopher: - Jeg er ikke arrogant popstjerne-agtig

Metroxpress var tilstede. Vi så koncerter, spammede løs på Instagram(kig med her) og fik en snak med tre håbefulde bands. De følger her:

SNAK #1 The Mountains, fredag aften

Forsanger Michael Møller har 10-års jubilæum på SPOT, fortæller han, da vi mødes på SPOT-musikernes yndlingshotel SAS Radison. Men...

- Jeg har sgu aldrig fået noget ud af Spot Festival. Da jeg spillede her første gang med Moi Caprice (Michael Møllers tidligere band, red.) talte vi med nogle store, internationale producere og management, men det blev aldrig til noget.

SPOT Festival: Se hvilke danske bands udlandet holder øje med
SPOT Festival: Se hvilke danske bands udlandet holder øje med

The Mountains har udover at spille en koncert også planlagt et lyttearrangement, hvor deres debutalbum 'The Mountains, The Valleys, The Lakes' skal køres igennem et solidt hi fi-anlæg for dedikeret publikum.

- Der vil være en vært, som stiller os spørgsmål. Vi har fået dem på forhånd, så vi ved for eksempel, at han vil spørge os, om hvilket slags anlæg, vi selv hører musik på. Jeg vil lyve i situationen, men i virkeligheden har jeg bare et billigt konfirmationsanlæg derhjemme, fortæller trommeslager Fridolin Nordsø.

SPOT-koncerten er kun The Mountains fjerde koncert, siden de fandt sammen som nyt band. De tænker derfor ikke på SPOT som et springbræt til udlandet, men er stadig bare høje på at komme ud og spille.

Roskilde Festival afslører nye navne
Roskilde Festival afslører nye navne

- Vi er bare helt vildt glade for, at der har været så mange mennesker til vores koncerter. Der har næsten været fyldt hver gang, fortæller Michael Møller, som afslører, at bandet allerede er i gang med næste album.

- Vi har lavet enkelte numre, og så tager vi i studiet hen over sommeren, så vi forhåbentlig kan udsende et nyt album til næste år. Da vi startede The Mountains vidste vi ikke rigtig, hvad det skulle blive til. Men nu er vi her.

Lars Ulrich fylder 50: Jeg har aldrig sluppet det danske
Lars Ulrich fylder 50: Jeg har aldrig sluppet det danske

SNAK #2 Karl William, lørdag formiddag

De kalder ham den danske Frank Ocean. En ny dansk r&b/rap/urban/rødhåret stjerne in spe. Karl William er en af de hypede, danske navne på årets SPOT Festival, men han virker til at tage det med is i maven. Helt køligt dumper han ned til interviewet ude foran Musikhuset ved et cafébord iført orange solbriller og en kop kaffe i hånden.

- Det er fedt at være på SPOT. Jeg var her fandme ikke særlig lang tid i går, fordi jeg skulle til København, så jeg gik glip af alle mine venners koncerter. Jeg nåede lige at se en lydprøve, så måtte jeg tage toget til København for at spille. Men nu er jeg tilbage.

Karl William synger på dansk, men han har hørt fra sit management, at der kommer udenlandske bookere og ser hans koncert på SPOT.

- Det er lidt sjovt, men jeg er ikke nervøs over det. Det sidste år er gået så stærkt. Jeg har fået mødt en masse mennesker, og på mandag(i dag, red.) dropper min nye ep. For nyligt varmede jeg op for MØ på hendes tour, og det gav et boost på Facebook og Instagram, kunne jeg se. Det hele er dejligt for tiden, så er det bare, hvornår det slutter.

SNAK #3 Go Go Berlin, lørdag eftermiddag

Er der nogen på årets Spot festival, der rent faktisk har kunne bruge Spot Festival til noget, så er det rockdrengene fra Go Go Berlin, der efter deres koncert sidste år blev inviteret til at spille på den tyske Reeperbahn Festival i Hamborg, fik en sydeuropæisk pladekontrakt og senest har været en tur i USA for at spille for en masse jakkesæt.

- Vi brugte 45.000 kroner på vores koncert sidste år. Vi satsede alt. Vi havde inviteret de rigtige mennesker og gjorde ellers bare det, vi er bedst til, fortæller forsanger Christian Vium.

Go Go Berlin er meget opmærksomme på at skabe en hype. Og særligt bruge medierne.

- Da vi startede med at spille sammen, havde vi tre koncerter i Holland. Næste gang vi tog derned, lød det i medierne, at vi tidligere havde turneret rundt dernede. Det er jo smart. Vi har også hele tiden sagt i interviews, at vi var Danmarks bedste liveband. Det har ført til, at man i udlandet tror, at vi ligefrem er blevet kåret til at være det i vores hjemland, griner guitarist Mikkel Dyrhave.

I starten af april var Go Go Berlin en tur forbi Los Angeles for at spille to showcases som led i deres forsøg på at få deres musik udgivet derovre.

- Det var fucking fedt. Vi har haft armene over hovedet lige siden, lyder det fra forsanger Christian Vium, før bassist Emil Rothmann forsøger at sætte ord på oplevelsen:

- Da vi kom ud fra vores hotel og gik hen ad Hollywood Boulevard... Alt glimtede. Det mindede om en forlystelsespark. Det var så surrealistisk.

Go Go Berlin har følere spredt ud over det meste af Europa, og nu også USA. De står midt i orkanens øje og har svært ved at danne sig det store overblik.

- Det er jo lidt syret at snakke om, når vi ikke har noget helt konkret på plads endnu med USA. Lige nu har vi en masse koncerter i Danmark og i resten Europa. Når næste skridt skal tages, er vi klar, slutter forsanger Christian Vium.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

30 millioners forskel: Her er de...
bt.dk
Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx