Af - 05/05-16 08:57

Premiere på ny Pharfar-video: Derfor mangler vi flere kvinder i DanmarkPremiere på ny Pharfar-video: Derfor mangler vi flere kvinder i Danmark

Dancehall-kongen Pharfar blæser til kønskamp på sin nye single 'Alt for mange mænd'. Han efterlyser flere kvinder på topposterne, og mener løsningen kan findes i folkeskolen.

- Jeg drømmer tit om at være den eneste mand i verden omgivet af kvinder. Jeg tror, det vil være en verden uden så meget krig og vold. Når man tænker over det, så står mændene jo for rimelig meget af verdens lort.

Pharfar melder sig ind i kønsdebatten med sin nye single 'Alt for mange mænd', der på overfladen handler om en bytur med alt for få kvinder på klubben, men som hvis du graver et spadestik dybere i din danskanalyse efterlyser flere kvinder øverst i samfundet.

Vind en dag i studiet med Pharfar
Vind en dag i studiet med Pharfar

- Hvis du ser på min egen branche – musikbranchen – er den jo totalt overbefolket af mænd. Jeg kan for eksempel ikke komme i tanke om en kvindelig musikproducer. Der har kørt en debat om ligestilling på festivalerne, men det er jo ikke fordi, bookerne er nogle mandschauvinister – der er bare ikke så mange kvinder at vælge imellem.

Pharfar efterlyser først og fremmest flere kvindelige rollemodeller, nogle 'sparke-røv'-kvinder, og løsningen ligger måske allerede i folkeskolen.

Pharfar: - Derfor blander jeg mig ikke i politik
Pharfar: - Derfor blander jeg mig ikke i politik

- Hvis en musiklære spørger ud i klassen, hvem der vil prøve at spille trommer, er det oftest en af drengene, der springer op og hamrer løs, hvor pigerne kan være mere generte. Det kræver ret meget mod at stille sig op foran sin klasse.

- Jeg har en kammerat, der underviser i musik med iPads, hvor eleverne stille og roligt kan sidde og producere. Der viser det sig, at pigerne er lige så meget med som drengene. Hvis man fjerner det første pres og giver dem nogle succesoplevelser, kan det være de får mere mod på at stille sig frem og på sigt være med til at udligne kønsfordelingen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amerikansk rigmand og entreprenør...
bt.dk
Kvinde tilbageholdt af politiet efter...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx