Af - 05/08-16 21:24; Opdateret: 05/08-16 21:37

Magien udeblev: Julias Moon og Scarlet Pleasure skuffede desværre på SmukfestMagien udeblev: Julias Moon og Scarlet Pleasure skuffede desværre på Smukfest

Hver for sig er de toppen af ny dansk pop, men da de sammen delte scenen på Smukfest fredag aften, blev det desværre aldrig den magisk, rensende popoplevelse, som de tidligere har været garanter for.

Bildstrecke im Grossformat »

Scarlet Pleasure har denne sommer været det rensende pop-indslag på rock-og indie-festivaler som Roskilde Festival og Northside.

Med deres ligefremme, Michael Jackson-inspirerende popmusik har de været garanter for de store samlende folkefester, som et tiltrængt udråb i mængden af alvorlige rock-hoveder.

På Smukfest blev de idag desværre reduceret til blot endnu et band på plakaten.

Rihanna-farce på Smukfest: Nægtede at gå på træ
Rihanna-farce på Smukfest: Nægtede at gå på træ

Der manglede pop-magi. X-faktor. Der var ingen nerve som til den voldsanklagede TopGunns koncert(giver sig selv)torsdag eller overlegen fælllesskabsstemning som til Nik & Jays (de har selvfølgelig også en lang historie bag sig) et par timer senere.

Selvom Scarlet Pleasure selv havde en fest på scenen, og kastede om sig med hits, blev det hele lidt la la.

Dansk teenage-idol overrasker: På scenen med superstjerne
Dansk teenage-idol overrasker: På scenen med superstjerne

Og der var ellers lagt i kakkelovnen til det stik modsatte.

Med sig på scenen idag havde Scarlet Pleasure nemlig åndsfællerne fra Julias Moon.

De to bands er til daglig toppen af ny dansk pop og har de seneste par år sørget for at puste nyt liv i landets radiostationer med numre som 'Windy', 'Heat' og 'Lipstick Lies', og hver for sig har de lagt navn til legendariske pop-momenter landet over. Ikke idag.

Julias Moon og Scarlet Pleasure indledte koncerten med 'Wanna Know', 'On the Run' og 'The Strip' i højt tempo, og pladsen, der ellers til at starte med havde stået temmelig uberørt, blev langsomt fyldt op.

Kæmpe galleri: Syv tissemænd, to bryster, én vinder
Kæmpe galleri: Syv tissemænd, to bryster, én vinder

Måske var det spilletidspunktet (Ædruelige klokken 19.00)? Måske var det for mange kokke fordæver maden-syndromet (10 mand på scenen)? Måske var det bare ikke meant to be?

De to bands har som bekendt en fortid sammen. De har boet sammen, spillet musik sammen og dyrker den samme synth-pop-energi fra 80'erne og start 90'erne, og måske var det bare mangel på forskellighed hos de to, der gjorde udslaget. Gjorde at det aldrig for alvor slog gnister.

Festivals ølsalg og overskud hjælper børn af alkoholikere
Festivals ølsalg og overskud hjælper børn af alkoholikere

Scarlet Pleasures Emil Goll er klart den bedste sanger og kom bedst ud over scenekanten. Til gengæld har Julias Moon i Oliver Kincaid Danmarks vildeste hype-man, når han danser rundt om sin synthesizer - så på den måde supplerede de hinanden perfekt.

Men koncerten dalede desværre i intensitet, når Julias Moon spillede deres mindre kendte sange, og når Scarlet Pleasure tog over med deres største hits, er publikums reaktion også set vildere.

Tanken om en fællesfest var god og helt sikkert oplagt, men idag var der bare et eller andet, der ikke fungerede.

Æv.

3 ud af 6 stjerner.


LÆS OGSÅ: TV: Nøgenløb - Se vanvittige festivalgæster kæmpe for sejren

LÆS OGSÅ: Vilde sexhistorier fra Smukfest: 'Jeg var med i trekant under Nik & Jay'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx