Af - 11/01-16 15:00

Roskilde Festival forsøgte at få David Bowie til det sidste: - Han skyldte en koncertRoskilde Festival forsøgte at få David Bowie til det sidste: - Han skyldte en koncert

Da David Bowie i 2004 aflyste sin koncert på Roskilde Festival, blev det desværre sidste gang, der var mulighed for at opleve ham i Danmark.

Bildstrecke im Grossformat »

David Bowie var det absolutte hovednavn, da Roskilde Festivalen i 2004 kunne præsentere dette års program.

Keld Heick tog røven på David Bowie: - Jeg blev nødt til at prøve
Keld Heick tog røven på David Bowie: - Jeg blev nødt til at prøve

Det kom derfor som et kæmpe chok, da musiklegenden et par dage før meddelte, at han var for syg til at gennemføre koncerten, og at han efterfølgende måtte aflyse sin turné. Siden da kom han aldrig på turné igen.

- Han havde spillet nogle jobs i Norge og Tyskland op til, hvor han også måtte aflyse på grund af sygdom, så vi frygtede det værste, men håbede selvfølgelig, at han ville blive klar, husker daværende musikchef Rikke Øxner i dag tilbage.

Bowies kone i sorg: Læs hendes rørende beskeder
Bowies kone i sorg: Læs hendes rørende beskeder

- Da det blev tirsdag meddelte hans bagland, at han desværre måtte aflyse, hvilket jo var sindssygt ærgerligt. Han havde spillet på Roskilde før, og han var uden tvivl et navn, mange havde glædet sig til at se, og pludselig skulle vi finde et nyt hovednavn.

Roskilde Festivalen fik booket heavy metal-bandet Slipknot, hvilket gav kritik fra mange sider, men Rikke Øxner fortæller, at man ikke rigtig kunne gøre andet.

ANMELDELSE: Bowies lys brænder endnu
ANMELDELSE: Bowies lys brænder endnu

- Vi kunne jo ikke booke en anden solokunstner. Han ville med det samme blive sammenlignet med David Bowie - og der findes jo ikke andre af hans slags. Så vi tog i stedet et navn i en hel anden genre, og heldigvis fik vi også kun positive tilkendegivelser, da vi sendte et spørgeskema ud efterfølgende.

Forsøgte I at booke David Bowie de følgende år?

- Han spillede jo ikke rigtig live efter, men det er klart, hver gang vi hørte, at der var et nyt album på vej, forhørte vi os om, der også skulle være en turné. Vi syntes, sagt med et glimt i øjet, at han skyldte os en koncert, men det kom desværre aldrig på tale.

LÆS OGSÅ: Chok: Legenden David Bowie er død

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx