Af - 26/10-14 11:49

Sanne Salomonsen: Derfor har jeg ikke lavet et hit siden 1994Sanne Salomonsen: Derfor har jeg ikke lavet et hit siden 1994

Mandag udsender Sanne Salomonsen albummet 'Hjem 2014'. Det er album nummer 17 fra hele Danmarks rockmama, der her forklarer, hvorfor hun de sidste tyve år har overladt sangskrivningen til andre.

storybild

(Billede: Emil Monty Freddie )

Du kender Sanne Salomonsen og alle hendes hits, men vidste du, at hun siden 1994 har overladt så forskellige folk som Steffen Brandt, Thomas Helmig og Nik og Jay til at skrive dem?

Hele Danmarks rockmama, som mandag udsender opsamlingsalbummet 'Hjem 2014', mistede for tyve år siden lysten til at udgive sine egne sange. Hun syntes simpelthen ikke materialet var godt nok – og så var der også samtidig knas på privatfronten.

#Udenfilter: Ven smider Sanne på Insta uden krigsmaling
#Udenfilter: Ven smider Sanne på Insta uden krigsmaling

- Jeg var lige blevet skilt (Sanne var fra 1985 til 1992 gift med den svenske musiker Mats Ronander, red.) og var alene med en lille dreng. Mit pladeselskab ville have mig til Los Angeles og gøre mig til en stjerne derovre, men det kunne jeg ikke. Hvis min søn flyttede til USA, ville han blive amerikaner og kunne, når han fyldte 18, risikere at blive sendt ud i en, for os med vores rødder, meningsløs krig. Det kunne jeg ikke byde ham, fortæller Sanne Salomonsen.

Jim Lyngvild forarger igen: Døde dyr i børnebog
Jim Lyngvild forarger igen: Døde dyr i børnebog

I 2006 blev hun ramt af en blodprop i hjernen, hvilket medførte, at hun blev lammet i venstre arm og venstre halvdel af ansigtet. Det har gjort, at hun i dag – selvom inspirationen skulle vende tilbage – ikke fysisk er i stand til at skrive nye sange.

Flere danske musikere støtter op om tyfon-ofre
Flere danske musikere støtter op om tyfon-ofre

- Jeg kan ikke tage greb på en guitar, og jeg har svært ved at nå ud i de store oktaver. Jeg kunne godt sætte mig ved min computer og komponere med en finger ad gangen, men det er under min værdighed. Så hellere arbejde sammen med nogle fede kollegaer. Nogle skriver sange for pengenes skyld. Det vil jeg skide på. Jeg tjener mine penge på koncerter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt under royalt bryllup:...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx