Af - 20/01-17 11:27

Mads Langer gik til angreb på Danish Music Awards: Her er deres modsvarMads Langer gik til angreb på Danish Music Awards: Her er deres modsvar

Den populære sanger rettede torsdag et angreb afsted mod TV2 og sin egen branche, som han mener ikke tager danske musikere alvorligt.

storybild

Der var torsdag eftermiddag den 21. juli premiere på årets Grøn Koncert i Kolding. Her underholder Mads Langer . (foto: Henning Bagger / Scanpix2016) (Billede: Henning Bagger)

- Opråb!

Sådan indledte Mads Langer torsdag et langt indlæg på Facebook.
Den populære musiker undrer sig over, hvorfor musikerne til TV 2 og musikbranchens eget show ’Danish Music Awards’ ikke må optræde live.

- Frustrationerne over min egen branche har vokset sig større og større, skriver Mads Langer.

Mads langer ud efter musikbranchen: 'Det er en joke'
Mads langer ud efter musikbranchen: 'Det er en joke'

Han er træt af, at man som seriøs musiker skal være vidne til det ene show efter det andet, hvor man kun må optræde med playback.

- Det er en joke, og vi må insistere på, ja kræve af hinanden, at al musik på Danish Music Award er live, for ellers er det ikke længere et musikshow.

Han mener samtidig, at branchen bør give flere nye talenter tv-sendetid i stedet for kun at vise toppen af poppen. Og så undrer han sig over, at man til Danish Music Awards i november ikke hyldede Gnags, der i år har 50 års jubilæum.

Se hele Mads Langers indæg HER.

Kommunikationschef hos musikbrancheforeningen IFPI Lasse Lindholm skriver i en mail til metroxpress:

- Vi tager altid i mod kritik, så vi kan blive bedre. Ikke mindst når det kommer fra en kapacitet som Mads Langer. Det er dog ikke fair over for de optrædende artister at kalde DMA for et playback-show. Faktum er, at langt de fleste artister synger live til DMA, og sådan var det også ved sidste års show i Forum.

Mads Langer kysser med model: Er det hans nye kæreste?
Mads Langer kysser med model: Er det hans nye kæreste?

Dorte Borregaard, der er TV2’s redaktør på Danish Music Award tilføjer:

- På TV 2 bestræber vi os på at lave et alsidigt DMA, som viser bredden i den musik, danskerne lytter til. Det kan man gøre på forskellige måder, og det vil være sådan, at vi ikke altid rammer plet i forhold til den enkelte seers eller musikers forventning. Derfor er vi glade for konstruktiv kritik, som giver os mulighed for at skabe et endnu stærkere show i det efterfølgende år.

Om Gnags siger hun:

- Selvfølgelig kunne man sagtens have fremhævet Gnags’ fantastiske virke i det forgangne års show. Gnags har dog allerede tidligere modtaget DMA’s Ærespris, som er musikkens mest eftertragtede pris, og derfor vurderede vi i år, at der var andre artister, vi ville prioritere. Det gælder for eksempel aktuelle danske verdenssuccesser som Volbeat, Lukas Graham og Mø.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet død i vandet ved slotspark
bt.dk
Bankernes nye boliglån: Billige, men...
bt.dk
Kvinde er faldet ud af vindue: Hendes...
bt.dk
Hemmelig plan: LA-minister står til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx