Af Jeppe Pedersen - 02/12-17 22:56

Anmelder sviner stor DR-koncert: 'Gid jeg bare var gået'Anmelder sviner stor DR-koncert: 'Gid jeg bare var gået'

Torsdag aften var der premiere på DRs julefortælling 'Juleoratoriet' af J.S. Bach i DRs Koncerthus. Politikens anmelder var dog alt andet end tilfreds og dumper tilmed dirigentens præstation.

storybild

(Billede: Mads Claus Rasmussen)

I sin anmeldelse skriver avisens musikredaktør, Thomas Michelsen, at han havde ønsket, at han var udvandret fra koncerten.

For det første peger han på det aparte i, at DR har valgt at spille koncerten så tidligt på året - 30. november. Den legendariske komponist J.S. Bachs 'Juleoratoriet' handler om Jesu fødsel, og musikken er skrevet til dagene efter jul. Derfor mener Thomas Michelsen, at det er en ommer allerede at lægge koncerten i november.

  • Juleoratoriet er i seks dele, og dengang Bach selv opførte musikken, foregik det overseks dage
  • Opførelsen her i Koncerthuset bliver nemmere at følge med i, for den er delt i to: Ved denne første koncert 30. november op til adventstiden synges de tre første dele. 11. & 12. januar bliver de sidste tre dele opført af de samme medvirkende.
  • Det er DR VokalEnsemblets engelske chefdirigent, Marcus Creed, der står i spidsen for Juleoratoriet. Han er ekspert i Bachs kormusik og har samlet fire internationale solister til opførelsen, der bliver julens prægtigste Bach-fest.
Kilde: DR

Anmelderens største aber dabei er dirigenten Marcus Creeds præstation, som Thomas Michelsen mener, 'dumper med et brag.'

'Ikke bare var han ved at miste grebet om sagerne fra begyndelsen, hvor altsolisten og orkestrets centrale cellist var ved at glide fra hinanden. Han dirigerede så slapt, at det lille udvalg af musikere fra DR's symfoniorkester efter det indledende, lovende kor, 'Jauchzet, frohlocket', lød, som om de gik i stå,' skriver han i anmeldelsen.

Få lyspunkter

Der er få lyspunkter i Politikens anmeldelse.

Ét af dem er de to solister, altsolisten Wiebke Lehmkuhl og tenoren Benjamin Hulett, som Thomas Michelsen kalder 'fremragende.'

Særligt Benjamin Hulett imponerede ham med en vild intensitet. Thomas Michelsen ender dog alligevel med at snige en stikpille ind:

'Men det skete først i den tredje af de tre kantater, og på det tidspunkt havde dirigenten forspildt alle chancer for at skabe levende, engagerende julemusik ud af Bachs noder.'

Thomas Michelsen ender med at give DRs 'Juleoratoriet' to stjerner ud af seks.

(Herunder kan du høre musikstykket fra den originale udgave.)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
DMI udvider varsel: Risiko for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx