Af Rasmus Junge - 27/10-14 08:59; Opdateret: 28/10-14 09:05

Psykedelisk overhaling til rock-klenodierPsykedelisk overhaling til rock-klenodier

The Flaming Lips får 3 ud af 3 stjerner af anmelderen Rasmus Junge.

storybild

De er et af største navne i den alternative ende af rockspektret og har stået på Roskilde Festival og Northsides største scener, men The Flaming Lips nægter på fjerde årti at tilpasse sig omverdenens forventninger eller uskrevne regler for, hvordan man plejer karrieren på professionel vis.

Anmeldelse: Princes kvalitetskontrol svigter
Anmeldelse: Princes kvalitetskontrol svigter

I hvert fald er det næppe gruppens manager eller pladeselskab, der har foreslået gruppen at indspille en udkokset track-to-track coverudgave af The Beatles’ ’Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’!

Anmeldelse af 'Fasandræberne’: Mørck er tilbage
Anmeldelse af 'Fasandræberne’: Mørck er tilbage

Nuvel, man må give det pilskæve Oklahoma-band, at de går til opgaven med halsbrækkende gåpåmod og oven i hatten har fået indforskrevet et imponerende antal assistenter – fra mainstream-navne som Miley Cyrus, Moby og Tegan and Sarah, over alternative darlings som Foxygen og J Mascis fra Dinosaur Jr., til rapperen Chuck Inglish og støjrocktrommeslageren Black Pus. For blot at nævne nogen få!

Anmeldelse: Nick Cave tegner portræt af sig selv
Anmeldelse: Nick Cave tegner portræt af sig selv

Det skaber et charmerende rodet, kakofonisk bumlende og musikalsk temmelig varieret take på de fire kanoniserede briters musikarv. Puritanerne vil nok hviske ’respektløst’, men holder man paraderne nede, kan man se frem til lidt af et mindfuck, der byder på alt fra skævvredne vokaler, psykedelisk rock, kantet elektronik og primitive hiphop-beats.

Anmeldelse: Matrix-stjernes nye film er hurtigt glemt
Anmeldelse: Matrix-stjernes nye film er hurtigt glemt

Til gengæld lider albummet under sit gimmickagtige koncept, for selv om især den electropoppede udgave af ’She’s Leaving Home’ føjer nye nuancer til originalen, er det grundlæggende lidt svært at se, hvilket formål det hele egentlig tjener – altså ud over den fest, som deltagerne tydeligvis har haft.


The Flaming Lips ’With A Little Help From My Fwends’
Pladeselskab: Bella Union/Border
3/6 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk popstjerne kæmper med indre...
bt.dk
Topadvokat advarer efter særlig dom:...
bt.dk
Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
33-årig YouTube-stjerne er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx