Af - 05/08-15 19:37; Opdateret: 05/08-15 19:48

Kald det kærlighed: Oh Land afslører overraskende nyt karriereskifteKald det kærlighed: Oh Land afslører overraskende nyt karriereskifte

Kald det kærlighed, kald det lige hvad du vil...

Bildstrecke im Grossformat »

Hun er en af landets mest anmelderroste sangerinder. Hun bor i hippe-New York og har optrådt på alverdens scener. Nu udsender hun så en single sammen med Lars 'Kald det kærlighed' Lilholt.

Den er god nok, kære Oh Land-fan. Da metroxpress møder den berejste sangerinde backstage på årets Skanderborg festival, har hun et par overraskende nyheder i ærmet.

Siden 2010 har hun levet livet som musiker-boheme i New York sammen med ægtemanden (de blev gift i 2013) kunstneren Eske Kath, men har hele tiden haft tankerne tilbage til Danmark.

- Jeg har altid romantiseret mit forhold til Danmark. Allerede som 15-årig, flyttede jeg til Stockholm (for at gå på den svenske balletskole, red.), og så boede jeg kun tre et halvt år i København, før jeg igen flyttede videre, så jeg har brugt meget tid på at drømme og savne.

Spotify afslører: Disse sange bliver spillet mest i DIN by
Spotify afslører: Disse sange bliver spillet mest i DIN by

Efter en uge i Skagen i maj, hvor Oh Land optog TV 2-programmet 'Toppen af Poppen' med kollegaerne Shaka Loveless, Sebastian, Stine Bramsen, Isam B, Mattias Kolstrup og Lars Lilholt tændtes en idé.

- Lige efter optagelserne sad jeg på et hotelværelse i Toronto med min guitar, og pludselig havde jeg skrevet en sang om savn. Min mand sagde, jeg burde skrive en dansk tekst og efter lidt betænkningstid, gjorde jeg et forsøg. Og det viste sig at komme nemt til mig, fortæller Oh Land begejstret.

Sangen udviklede sig til et kommende mini-album. På dansk. Og planen er, at det skal udkomme her til efteråret.

- Albummet hedder 'Kattegat'. Det hav der binder os alle sammen sammen. Også med Sverige. Det handler meget om mit savn til Danmark, og jeg har fået Sebastian, Wafande og Mattias fra Dúné med på det.

Senere på efteråret udkommer hendes samarbejde med Lars Lilholt, fortæller Oh Land uden dog at vide præcis hvornår.

Eurovision-Måns vader i tilbud: Kvinder vil helt tæt på min 'gylp'
Eurovision-Måns vader i tilbud: Kvinder vil helt tæt på min 'gylp'

Det er første gang, hun er på Skanderborg festival. Det var også første gang, hun var med på Grøn Koncert, da hun turnerede Danmark rundt tidligere på sommeren.

Generelt har Oh Land med sin medvirken som coach i 'Voice Junior', 'Toppen af Poppen' og DR3 dokumentarserien 'Destination Oh Land' fået et meget tættere forhold til Danmark.

Er det så nu, hun flytter tilbage?

- Årh, det er det mest angstprovokerende spørgsmål overhovedet, haha. Det spørgsmål har jeg stillet mig selv hver dag de sidste mange år... Jeg ved det virkelig ikke. Jo, en dag flytter jeg nok hjem, men jeg er nok blevet miljøskadet af at rejse så meget.

Hvad så når du og din mand får børn. Skal de så hjem og gå i skole i Danmark?

- Vi har slet ikke tænkt så langt, haha. Jeg bliver meget utryg ved at tænke for langt ud i fremtiden. Kender du ikke det? Lige nu tænker jeg bare på min koncert om et par timer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx