Af Bjørn Lange - 19/09-16 09:01

Musikanmeldelse: Trentemøller er knivskarpMusikanmeldelse: Trentemøller er knivskarp

Den danske stjerneproducer graver guld blandt start-80’ernes britiske postpunkere på nyt album.

storybild

Sådan ser Trentemøllers nye album ud. (Billede: PR)

Trentemøller ’Fixion’
Pladeselskab: Hfn/Playground
5/6 stjerner

Da de britiske mørkemænd fra The Cure i start-80’erne udgav den dystre og for postpunken skoledannende albumtrilogi ’Seventeen Seconds’, ’Faith’ og ’Pornography’, skete det på selskabet Fiction. At titlen på danske Anders Trentemøllers nye album, ’Fixion’, skal ses som en slet skjult hyldest til netop disse plader, kan der ikke være tvivl om.

KLUMME: Derfor skal du IKKE høre musik, når du dyrker sex
KLUMME: Derfor skal du IKKE høre musik, når du dyrker sex

Trentemøller har i højere grad som producer end som solist længe haft en forkærlighed for den iskolde postpunk. På ’Fixion’ går han linen fuldt ud med et univers af repetitive, dundrende trommer, effektsvøbte baslinjer og nålespidse synthesizers, der uafvigeligt sender tankerne mod England og netop bands som The Cure eller Siouxsie and the Banshees.

’Fixion’ er dog mere end bare en hyldest, for selv om inspirationen er tydelig, sætter Trentmøller sit eget klare præg på albummets lyd.

For skønt ’Fixion’s univers som udgangspunkt er køligt og maskinelt, så har albummet en understrøm af varm og knitrende, organisk vellyd, som kun de allerdygtigste lydsnedkere kan bikse sammen.

YES: Kanye bekræfter samarbejde med Drake
YES: Kanye bekræfter samarbejde med Drake

Sange som ’One Eye Open’ og det episke lydmaleri ’November’ pakker lytteren ind i en dyne af stemningsfulde klange, mens mere upbeat numre som ’Complicated’, ’Circuits’ og den lille danseperle ’River in Me’ vil få selv de mest introverte indiefødder til at vippe i takt.

’Fixion’ er et kærkomment gensyn med en Trentemøller, der måske nok gambler med sin status som radiofavorit, men som til gengæld ikke lægger fingre imellem, når det gælder det kunstneriske udtryk. Stærkt!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx