Af - 21/12-16 23:00

Simon Kvamm: 'Jeg var lige ved at fortryde at jeg gik solo'Simon Kvamm: 'Jeg var lige ved at fortryde at jeg gik solo'

For Simon Kvamm har 2016 været et overvældende år, hvor han endelig tog mod til sig og gik solo med et show, der blander sang og komik. Det har været angstprovokerende, men han er kommet glad ud på den anden side.

- Det har været et ret overvældende år. Jeg er gået fra at være enormt spændt og presset til at føle lettelse og være glad og for, at det lykkedes.

Den 3. januar afslørede Simon Kvamm, at han efter flere års tøven nu havde taget mod til sig og sprang ud som solokunstner. I første omgang med en række prøveshows inspireret af standupkomikerne.

EKSKLUSIV VIDEO: Shaka Loveless og Simon Kvamm teamer op i ny musikvideo
EKSKLUSIV VIDEO: Shaka Loveless og Simon Kvamm teamer op i ny musikvideo

- Jeg har haft drømmen i maven i flere år. Jeg har jo altid været i band, så jeg ville gerne afprøve et format, hvor jeg selv bestemte, og hvor jeg kunne blande musik og komik. Som musiker er jeg vant til at sidde isoleret og skrive nogle sange og så tage ud og spille dem, når de er færdige. Med det nye lod jeg mig inspirere af komikerne, der udvikler deres show løbende ved at stille sig op på en scene og tester deres jokes af. De første aftener var virkelig angstprovokerende, og den første aften i Horsens var jeg lige ved at fortryde. Men selvom de første mange optrædener var famlende, så har det også været enormt forløsende at se det lade sig gøre.

De første testshows i foråret udviklede sig til en regulær turné i efteråret, og undervejs har Simon Kvamm blandt andet fået hjælp og støtte fra vennen Frank Hvam.

- Han har grundlæggende skubbet mig frem til at gøre det. Han har givet feedback – også hård feedback – og det var fedt, da han i efteråret konstaterede, at jeg havde fat i den lange ende.

TV: Kendte støtter op om folkevandring for flygtninge
TV: Kendte støtter op om folkevandring for flygtninge

I september skulle Simon Kvamms solo-materiale stå sin helt store prøve i Operaen til Zulu Comedy Galla.

- Det var meget specielt. Ligeså vildt det var at skrive ud, at nu ville jeg prøve at være sjov – endnu vildere var det at stille sig op foran foran cremen af dem, der er sjove. Jeg kunne ikke kigge dem i øjnene, men fokuserede udelukkende på at gøre det så godt, jeg kunne.

Simon Kvamm overlevede og er nu klar til at fortsætte solo-turnéen i foråret samt udsende sit første soloalbum.

- Jeg glæder mig til at se, hvordan den nye musik kommer til at ramme verden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Schmeichel hylder Superliga-klub for...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx