Af Bjørn Lange - 26/09-16 04:39

MUSIKANMELDELSE: Dúné går nye vejeMUSIKANMELDELSE: Dúné går nye veje

Eksperimenter i deltaet mellem pop og r’n’b er dog ikke en ubetinget succes for de tidligere electrorockere.

storybild

Man må følge med tiden, ellers løber den fra dig. Det gælder også for den tidligere Skive-septet Dúné, som nu er blevet en københavnertrio.

Musikanmeldelse: Trentemøller er knivskarp
Musikanmeldelse: Trentemøller er knivskarp

Anført af Mattias Kolstrup, der sidste år slog sit navn fast i den brede befolkning som deltager i ’Toppen af poppen’, har bandet således lagt den stramme og for 00’erne så tidstypiske electrorock på hylden og er i stedet gået all in på strømlinet hitlistepop á la The Weeknd – som den slags skal lyde i 2016.

Det kan man jo ikke fortænke dem i, udvikling er fint. Desværre er det en lidt usikker skude, Dúné-drengene har sat i floden på vej mod det åbne hav. Tydeligst eksemplificeret ved omdrejningspunktet på det skiftevis dubstep- og r’n’b-inducerede skib: kaptajn Kolstrups vokal.

MUSIKANMELDELSE: Ikke meget glory over Britney
MUSIKANMELDELSE: Ikke meget glory over Britney

Den mangler nemlig den finesse, der skal til for at kunne bære de pulserende, neonlysende hybrider af urban- og poptracks, som bandets programmør, Ole Bjørn, har skruet så dygtigt, men også lovligt skabelonagtigt sammen.

Kolstrup er en glimrende rocksanger, når han åbner registret og galper af fuld hals, som det tidligere var et kendetegn ved Dúné, men på ’Delta’ foregår det meste i et cremet, hviskende leje, som desværre ikke klæder det højenergiske band.

MUSIKANMELDELSE: Folkelige finurligheder
MUSIKANMELDELSE: Folkelige finurligheder

Ikke mindst fordi de temmeligt skolebogsagtige tekster om forvirrede ture i byen, forhold og dét at være ung, kommer til at fremstå meget eksplicitte – og det holder de ikke til.

Dúné skal dog have ros for at turde satse på eksperimenterne og prøve fremmede farvande af. Men lad os håbe, de sejler et nyt sted hen næste gang.

Dúné ’Delta’
Pladeselskab: Universal
3/6 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Var med på arbejde: Alexandra udtaler...
bt.dk
Enhåndet fighter får chancen: Nu skal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx