19/10-15 10:45

MUSIKANMELDELSE: The Minds of 99 sigter efter stjernerneMUSIKANMELDELSE: The Minds of 99 sigter efter stjernerne

Den ambitiøse danske gruppe er endnu ikke i mesterklassen, men de er godt på vej.

storybild

(Billede: Polfoto)

The Minds of 99 ’Liber’
Pladeselskab: Sony
4/6 stjerner

At The Minds of 99 på rekordtid har etableret sig som en central spiller på den hjemlige musikscene handler selvfølgelig om talent, timing og hårdt arbejde. Men centralt er også gruppens evne til at udfordre og – i sine bedste øjeblikke – transcendere sangskriverformlerne.

MUSIKANMELDELSE: Slingrende comeback
MUSIKANMELDELSE: Slingrende comeback

Ligesom landsmændene i Love Shop og svenske Kent fornemmer man en lyst til at komme bredt ud og blive hørt, men også en vilje til at udnytte den mulighed, som et stort publikum giver, til at udfordre lytteren; pop kan være mere end sirupssøde melodilinjer og hjerte/smerte-rim. Det demonstrerede The Minds of 99 på deres debutalbum og nu på efterfølgeren, ’Liber’.

Uden at være noget decideret kraftspring fremad bliver den velsiddende blanding af Kohl-malet postpunk og mere løssluppen synthpop her videreudviklet. Og man skal ikke høre numre som den pompøse åbner ’Til dem’, ’Stjerner på himlen’, ’Ud af min krop’ og ’En fremmed’ mange gange, før melodilinjerne er indgraveret på indersiden af ens kranium.

MUSIKANMELDELSE: EDM-scenens svar på en Volvo Stationcar
MUSIKANMELDELSE: EDM-scenens svar på en Volvo Stationcar

De store armbevægelser kan også aflæses i teksterne, der uden at bruge blokbogstaver forholder sig kritisk til det samfund, der omgiver gruppen, og de musikalske eksperimenter, der eksempelvis trækker ’Drømmen om livet’ ud i epileptisk Underworld-inspiration og den skrattende og rastløst opkørte ’Familie’, der dog givetvis vil fungere bedre live, end de gør her.

For som sammenhængende værk mangler ’Liber’ lige det sidste nøk, der indiskutabelt placerer The Minds of 99 i mesterklassen. Men de er absolut godt på vej.


LÆS OGSÅ: MUSIKANMELDELSE: Attituderock uden tyngde

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Derfor var Kim Walls forældre ikke...
bt.dk
Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
To unge fra bandemiljøet får 13 års...
bt.dk
Carøe til 'Gamle' Hansens bisættelse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx