Af Bjørn Lange - 04/07-16 03:17

MUSIKANMELDELSE: Skabelonagtig poppunkMUSIKANMELDELSE: Skabelonagtig poppunk

90’er-fænomenet Blink-182 lyder som sig selv, men mangler fortidens galskab.

storybild

(Billede: PR)

Da Blink-182 i slutningen af 90'erne brød igennem med den fjollede MTV-single ’All the Small Things’, var der næppe mange, der havde spået, at trioen små 20 år senere ville stå tilbage som et af de bedste bands fra en generation, der flød over med melodiøs poppunk og catchy revolte.

MUSIKANMELDELSE: Ujævn popfest med Nick Jonas
MUSIKANMELDELSE: Ujævn popfest med Nick Jonas

Båret af sangskrivermakkerparret Mark Hoppus/Tom DeLonge på delt mikrofon, bas og guitar, samt det tatoverede powerhouse af et trommemonster, Travis Barker og med en altid fintunet sans for melodier, riff og tekster, som ramte lige i solar plexus på teenageramte forstads-kids. Selv om bandet, langsomt blev voksne.

Nu har Tom DeLonge fået sparket og blevet erstattet af Alkaline Trios Matt Skiba. Og man skulle måske tro, at drengene på Californien så ville rykke i en ny retning. Niks.

MUSIKANMELDELSE: Uselvstændig rodebutik
MUSIKANMELDELSE: Uselvstændig rodebutik

Sange som ’Bored to Death’ og ’Rabbit Hole’, der med vanlig sort humor beskriver et spleenfyldt teenageliv med perfekte tre-toners riff, snotnæsede hooks og trommer så spændstige, at man frygter, at skindet sprænger, lyder nemlig så Blink, som det kan gøres.

Og så alligevel. Det er som om, der mangler noget hjerte og noget oprigtig galskab. Det var DeLonge storleverandør af, hvilket er mere, end man kan sige om den nye producer og co-writer, John Feldmann, der er mest kendt for de hits, han har skrevet til teenageidolerne 5 Seconds of Summer. Og dér ligger nok lige præcis forskellen på den ægte vare og de sløje kopier, som Blink-182 nu desværre selv er i fare for at blive en af.

MUSIKANMELDELSE: Overraskende hotte chilipebre
MUSIKANMELDELSE: Overraskende hotte chilipebre

Blink-182 ’California’
Pladeselskab: BMG
3/6 stjerner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx