Af - 10/03-14 17:36

Mø – Den erfaren debutantMø – Den erfaren debutant

Med en lyd så karakteristisk som sin højtsiddende fletning er Mø i raketfart skudt op af undergrundens muld og ind i mainstreampoppens spotlys. I dag er hun klar med sit med spænding ventede debutalbum.

storybild

(Billede: Polfoto/Per Lange)

Ellevilde festivaldeltagere, så langt øjet rækker, har omringet den lille Pavillon Junior-scene.

Luften er tyk af forventning, der forløses i et begejstringens brøl, idet Karen Marie Ørsted alias Mø begynder at svinge sin ikoniske fletning i takt med signatursange som ’Pilgrim’ og ’Glass’. Roskilde Festival 2013 koger.

Mø's nye album er løfterigt og uforløst
Mø's nye album er løfterigt og uforløst

Når den 25-årige sanger i dag – ni måneder senere – sender sit debutalbum, ’No Mythologies to Follow’, på gaden, kan hun se tilbage på en karriere skudt af sted i rekordfart.

Således har hendes fængende, skæve electropop-beats på blot halvandet år medført bloghittende singler som ’Maiden’ og ’XXX 88’, begejstrede anmeldelser og stopfyldte turnékalendere i ind- og udland, et 50.000 kroner stort skulderklap fra kronprinseparret, ep-udgivelsen ’Bikini Daze’ samt samarbejder med blandt andre den amerikanske producer Diplo, manden bag Major Lazor.

Mø: Jeg blev 9 år igen da Spice Girls skrev en hilsen
Mø: Jeg blev 9 år igen da Spice Girls skrev en hilsen

Derfor synes det også på sin vis at være forhastet og næsten misvisende at beskrive hende som debutant – hvad der da heller ikke skinner igennem på popkometens debut, som udgives internationalt på det respekterede pladeselskab RCA, der er en del af multinationale Sony Music.

Nu vil det vise sig, om den massive hype kan stå distancen.

Grand Prix-deltager svarer igen på plagiat-anklager
Grand Prix-deltager svarer igen på plagiat-anklager

Tilløbet har været kort, begivenhedsrigt, men også tilfredsstillende for den genre-legesyge musiker, har hun for nylig fortalt i et interview med Gaffa:

- Det kan stadig gå i alle mulige retninger, og det er altid hårdt, og der er altid pres på, men det er jo også det, der er det spændende ved det. Jeg tror, lykken findes i jagten på det, man gerne vil have, lyder det fra MØ.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx