Af - 11/05-14 01:59; Opdateret: 11/05-14 08:15

Eurovision-vinder: Jeg er tom for ordEurovision-vinder: Jeg er tom for ord

Stram kjole, langt, sort hår – og et veltrimmet fuldskæg. Hils på vinderen af Eurovision Song Contest 2014.

storybild

(Billede: Andres Putting (EBU))

- 12 point går til.... Østrig!

Sådan lød det adskillige gange under aftenens finale i Eurovision Song Contest 2014.

Imens kunne publikum og seere se en tydeligt rørt 25-årig Conchita Wurst, der repræsenterede Østrig ved musikkonkurrencen.

- Jeg græd, fordi jeg er så lykkelig og så-så-så taknemmelig. Mere end taknemmelig. Og jeg sagde til mig selv: 'Bare denne ene gang: Lad mig være den med guldet'. Og jeg ved ikke, hvem jeg skal takke, men jeg er tom for ord, fortalte Conchita på et pressemøde efter sejren lørdag aften.

Og vinderen er... skægget fra Østrig
Og vinderen er... skægget fra Østrig

Har endelig fundet sit hjem
Der er ingen tvivl om, at Conchita hviler i sig selv og ved, hvem hun er. Alligevel har musikkonkurrencen fået en helt særlig plads i hendes hjerte.

- Denne Eurovision-familie er en familie, jeg altid har ønsket at tilslutte mig. Den bygger på tolerance, accept og kærlighed. Det føles som at komme hjem, fortalte hun.

Det er langt fra første gang, at en drag eller transvestit stiller op ved Eurovision, men det er første gang, at en skægget dame står på scenen i showet, der sidste år havde over 170 millioner seere.

Gennem tiden har Conchita mødt modstand for at være anderledes, og hun håber på, at folk i fremtiden vil være tolerante for deres medmennesker.

- Jeg vil blive ved med at gøre, hvad jeg gør. Fortælle om mine holdninger, leve mit liv, som jeg vil og være ærlig over for mig selv, lød det.

Basim: Jeg tænkte på min far da jeg gik på scenen
Basim: Jeg tænkte på min far da jeg gik på scenen

Ydmyg og stolt
Conchita gik ind i konkurrencen med en ydmyg fremtoning.

- Jeg havde den her drøm, men ingen forventninger. Jeg sagde til mig selv, at jeg ville gøre det her. Hvis folk kan lide det, så kan de lide det. Og hvis de ikke kan lide det, kan de ikke lide det, fortæller den 25-årige sanger, der netop har sejret.

Og Jon Ola Sand, Executive Supervisor ved European Broadcasting Union, som står bag Eurovision Song Contest, gav Conchita pæne ord med på vejen:

- Jeg er meget, meget stolt og imponeret over din optræden. Så det er virkelig en vinder, vi alle kan være stolt af. Så tak for at være en del af konkurrencen, klare dig så godt og det var en smuk sang, sagde han til den lykkelige vinder.

Var det den rigtige vinder? Deltag i debatten på Facebook.

LÆS OGSÅ: Banner-brøler: Det gik galt for Basim igen

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Iskold luft mellem Sex and the...
bt.dk
Han skulle være henrettet i dag: Men...
bt.dk
Kongehuseksperter er ikke i tvivl:...
bt.dk
Ny liste opfordrer til drab på danske...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx