Af - 07/08-16 21:12; Opdateret: 08/08-16 10:59

Christopher var suveræn på Smukfest: Ligner en ny Thomas HelmigChristopher var suveræn på Smukfest: Ligner en ny Thomas Helmig

Christopher kommer til at sidde på tronen af dansk pop i mange år.

storybild

(Billede: Scanpix)

Engang havde de Thomas Helmig, nu har de fået Christopher.

Den 24-årige amagerkaner er popstjernen med hele pakken, og søndag aften på Smukfest viste han, at fremtiden er hans, at meget skal gå galt, hvis ikke han kommer til at knuse pige og kvindehjerter de næste mange årtier.

Christopher rejser ud: 'Man kan sagtens få et verdenshit selvom man er fra Amager'
Christopher rejser ud: 'Man kan sagtens få et verdenshit selvom man er fra Amager'

Ligesom Citybois tidligere på dagen var Christopher blevet tildelt en doven søndag af Smukfest, men selvom publikum mest bestod af små piger, mødre og trætte TV 2-fans (Steffen Brandt og co. lukker Smukfest klokken 21.15,) skulle der ikke mange omkvæd til, før bøgeskoven var varm og klar til fest.

Jeg har ikke set Christophers forårsturné, men gætter på at mange af elementerne var genbrug herfra. Bandet spillede højt og sikkert, og de to korpiger supplerede Christophers enorme spændvidde, så samtlige hits groovede derud af, som netop kun gamle Helmig plejer at servere dem.

Lørdagens danskere i aktion ved OL
Lørdagens danskere i aktion ved OL

Det fungerede superfedt med bagscenen, hvor Christopher kunne gå ovenover bandet, mens lilla lys lyste hans dansende silhuet op på storskærmene og forstørre illusionen om hans tilstedeværelse helt ud til bagerste række.

Christopher elsker at synge om sex, og pædagog-typer vil de næste mange sæsoner skælde ud, når han for eksempel får de yngste folkeskoleelever til at synge om oralsex.

Men set ud fra et musikalsk perspektiv, så lød det fremragende. Og at Christopher i dagens anledning havde taget det store hold af gæster med på scenen, gjorde det kune endnu sjovere.

Først dukkede den norske hitduo Madcon op på 'Limousine'. Det var eftersigende kun i sidste øjeblik, at Christopher fandt ud af, at de havde tid til at kigge forbi, og deres visit var også dagens mest rodede affære.

Fuglsang: Ved OL husker man også andenpladsen
Fuglsang: Ved OL husker man også andenpladsen

Men duetten 'Bitter War' med den spirende stjerne Ericka Jane var æggende, og Brandon Beals rustne amerikaner-røst var også kun med at løfte koncerten til nye højder på 'CPH Girls', 'Twerk it Like Miley' og 'Don't Let The Door Hit Ya'.

Højdepunktet var som sædvanlig publikums begejstrede fællessang på 'First Like', og Christopher bør seriøst overveje at begynde at synge mere på dansk. Det er fint nok at kæmpe for et internationalt gennembrud, men vil du huskes for evigt så syng på dit modersmål, hvor publikum rammes lige i hjertekulen.

'First Like' er en sand genistreg, og når vi om 20 år husker tilbage på popprinsen Christopher, vil det formentlig være den sang, flest vil huske.

'Tulips', den nye tropical-inspirerede 'Take Me Back' og 'Told You So' sluttede popbraget i en regn af konfetti. Christopher har fat i den lange ende.

5 ud af 6 stjerner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx