Af Rasmus Junge - 12/01-15 07:00; Opdateret: 12/01-15 17:54

MUSIKANMELDELSE: På sonisk skattejagtMUSIKANMELDELSE: På sonisk skattejagt

Der er en del strategi forbundet med at udsende et album.

storybild

Panda Bear ’Panda Bear Meets the Grim Reaper’
Pladeselskab: Domino/Playground
5/6 stjerner

Chokudsendelsen, som Beyoncé, Justin Timberlake og andre har praktiseret, benytter sig af snigløb og overraskelsestaktik, men der er også kunstnere, der kender musikårets spændingskurve og benytter sig af, at udgivelsesstrømmen typisk først for alvor giver los omkring 1. februar.

En af dem er amerikanske Noah Lennox, der som medlem af gruppen Animal Collective (et af de mest stilskabende alternative musikgrupper de seneste ti år) udsendte det fremragende 2009-album ’Merriweather Post Pavillion’ den 6. januar. Det skabte både hype i slutningen af 2008, gjorde at albummet ikke skulle kæmpe om rampelyset på udgivelsesdagen, og at anmelderne havde haft masser af tid til at lytte sig ind på albummet, da de – fortjent – placerede det på toppen af deres årslister.

På samme måde giver det god mening, at Lennox slipper sit nye album under kunstnernavnet Panda Bear nu, inden sværmen af store udgivelser påkalder sig opmærksomhed. Og vigtigst af alt: ’Panda Bear Meets the Grime Reaper’ har fortjent al den opmærksomhed, det kan få. Det er nemlig en bevidsthedsudvidende udflugt til et fascinerende og syret musikalsk univers.

Med sampler og computer fremkalder Lennox hypnotiske, flimrende og meditative lydmalerier, hvor hans smidige lyse vokal skaber den melodiske struktur. Det er lyden af en trippet snorkletur i et havlandskab med selvlysende koraller og dykkerklokke-beats – og en musikalsk skattekiste med gods til utallige genlytninger.


LÆS OGSÅ: Snoop Dogg og Pharrell genforenes

LÆS OGSÅ: Interview med Elvis: Sådan fejrer kongen sin 80 års fødseldag

LÆS OGSÅ: MØ træder op på den helt store scene i USA

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx