Af - 05/11-15 21:19

Stort Rasmus Seebach-interview: - Jeg har fundet min eneste eneStort Rasmus Seebach-interview: - Jeg har fundet min eneste ene

Danmarks største popsanger er klar med sit nye album 'Verden ka' vente', der er spækket med stærke popsange om fristelser i nattelivet, carpe diem-øjeblikke og ikke mindst masser af kærlighed til sin eneste ene.

Bildstrecke im Grossformat »

Klichéen lyder, at man som udgangspunkt skal være ked af det for at skabe stor kunst. Rasmus Seebach er undtagelsen.

Definitionen på kunst må du selvfølgelig selv ligge og rode med. Uanset dit udgangspunkt beviser Danmarks største popsanger, at han med sit nye album 'Verden ka' vente' sagtens stadig kan skrive sange, som folk synger med på, selvom han er forelsket op til begge øre.

- Jeg har det bare pissefedt for tiden. Jeg har en dejlig dame, så jeg er for første gang i livet et sted, hvor jeg ikke behøver at jagte et eller andet, smiler Danmarks største popsanger, da metroxpress møder ham på en restaurant i indre København.

TV: Medina, Seebach og Christopher afslører deres nærdødsoplevelser
TV: Medina, Seebach og Christopher afslører deres nærdødsoplevelser

Traditionen tro er han midt i efterårsmørket klar til at lægge hitlisterne ned med sange om kærlighed, og denne gang også sange om at huske at være til stede i nuet.

- Det skal slet ikke ses som en løftet pegefinger. Jeg er selv ret dårlig til, for eksempel når jeg sidder og spiser hos min mor, at tjekke telefonen hele tiden. Så bliver man irriteret på sig selv, for så vigtigt er det jo heller ikke, lyder de indledende tanker om albummets overordnede tema. Det kommer vi tilbage til.

Vi kender allerede førstesinglen 'Uanset'. En sang hvor Rasmus Seebach forsikrer sin kæreste om, at uanset hvor mange fristelser han møder i nattelivet, er det hende, han elsker og kommer hjem til.

Han fortsætter temaet på uptempo-nummeret 'Farlig', hvor han får cementeret, at lige meget hvor meget kvinderne spiller op til ham i byen, så er der en derhjemme, han hellere vil være sammen med.

- Vi har haft det total grineren i studiet over det nummer, fordi jeg rapper lidt på det som i gamle dage. Jeg kan jo nok aldrig lægge min teenagehiphop-attitude fra mig. Når jeg hænger ud med mine venner, er det jo næsten alle gamle hiphoppere.

Han griner, da han tænker tilbage på starten af sin karriere, hvor han rappede under navnet G-Bach.

- Mit 19-årige jeg havde aldrig regnet med, at han skulle sidde her i dag og synge om kærlighed. Altså jeg elsker hiphop. Det er mega fedt, men det kunne også tiltider være meget påtaget. Man glemte at være ærlig og følsom og sige tingene, som de er.

Hvad var drømmen dengang?

- At kunne leve af musik, tror jeg. Men jeg var også så ung, at jeg ikke tænkte så meget over det. Det var bare sjov og ballade, og så var hiphop jo heller ikke så mainstream, som det er i dag, så det var sjovt at skille sig lidt ud.

Og så endte du med at blive total mainstream?

- Haha, ja der er sket meget.

Det nye nummer 'Farlig' handler som nævnt om buldre rundt i byen til klokken fem om morgenen og konstant sørge for at holde sig i skindet for sin pige derhjemme.

Rasmus Seebach har altid været en natteravn, der elsker en god fest. Og selvom han er blevet 35 år, kan du stadig finde ham på dansegulvet med en sjus i hånden.

- I og med at jeg har en stram kalender, ofte fyldt med koncerter, er jeg nødt til at ikke at buldre rundt, da jeg gerne vil kunne præstere, når jeg optræder. Men når jeg har haft sidste koncert og ved, jeg kan ligge på langs i nogle dage, så er det fedeste også bare at komme ud og kigge, få noget god mad, god vin, blive småberuset og tale med sine bedste venner. Det håber jeg aldrig, jeg bliver for gammel til.

Du er altså ikke blevet træt af at gå i byen endnu?

- Nej, men jeg gør det selvfølgelig på en anden måde. I gamle dage, hvis man ikke lige var i topform, så vidste man, at man bare lige skulle rive en række shots ned med sine venner, og så var det fedt. I dag er det mere sådan, at hvis den ikke lige er der, så går man bare hjem og sover.

TV: Rasmus Seebach afviser ikke Melodi Grand Prix 100 procent
TV: Rasmus Seebach afviser ikke Melodi Grand Prix 100 procent

Hvor meget fri tager du i løbet af et år?

- Rimelig meget. Nu hvor albummet er færdigt, behøver jeg for eksempel ikke gå så meget i studiet, selvom jeg nok kommer til at gøre det alligevel. Jeg har nok været på 2-3 ferier i år. Sidste gang var jeg i Spanien. Det er fedt at koble helt af, men jeg er ikke så meget til seværdigheder. Jeg kan godt lide at sidde og glo. Nummeret 'Er de gode gamle dage nu?' er for eksempel opstået, mens jeg lå på stranden.

Er mængden af kvindelige bejlere blevet større, siden du blev kendt?

- Hm...Det er sgu nok det samme. Jeg lod det komme mere ind i starten, fordi jeg ikke havde nogen kæreste. Det var jo pissesjovt, at der pludselig var gang i den, men så vænner man sig til det, og nu fylder det ikke så meget. Nu giver det bare inspiration til nye sange, haha.

Hvis man synes, Rasmus Seebach til tider kan virke en smule oldschool, så tager man helt fejl. På sit nye album kredser han om et af tidens helt store www-fænomener 'FOMO' – fear of missing out'. Folkesygdommen hvor vi hele tiden sidder med hovedet nede i de sociale medier.

- Ja, vi er så bange for at gå glip af det hele. Ligesom alle andre sidder jeg hele tiden med telefonen ved hånden og tjekker mails og Facebook eller nyheder. Det er rart at følge med, men man behøver ikke være tilstede 24/7. Jeg synes dog klart, jeg er blevet bedre til at slå fra.

Han tilskriver sin kæreste en del af æren for at blive mere tilstede i nuet.

På nummeret 'Livet går videre' funderer Rasmus Seebach over meningen med livet. Han kommer frem til, at det må være at sætte børn i verden. Efter han for et par år siden flyttede sammen med sin kæreste, bliver han da også oftere og oftere spurgt af journalister, om ikke snart han skal være far.

- Det hører jo bare med til jobbet, haha. Nu må jeg da også snart...Min kæreste er jo en del yngre, så det giver en naturlig buffer, og det er overhovedet heller ikke noget, jeg stresser over. Jeg har flere venner, der blev fædre rimelig sent, og det går sgu rimelig godt.

Det stresser heller ikke din kæreste, at du hele tiden skal svare på det?

- Nej, hun har affundet sig med, at der bliver skrevet alt muligt. Sidste gang jeg stod på en rød løber, fortalte jeg, at jeg havde været på ferie, og at jeg heldigvis havde fundet en kæreste, der elsker at spise ligeså meget som mig. Jeg var jo bare glad. Det jeg mente var, at jeg bare var glad for, at jeg ikke havde fundet en salatpige. Alle steder stod der så: 'Julie er glad for at spise'. Det måtte hun høre for hos alle sine veninder, haha.

Sådan er det, når man er så populær, som du er. Så skal der ikke så meget til.

- Ja, og det ved hun godt. Sådan er gamet.


Det kører sgu meget godt for Rasmus Seebach for tiden. Toppen af poppen og kvinden ved sin side. På det nye nummer 'Fuck, jeg er forelsket', åbner han så vidt op, at en linje lyder, 'Du ville have en fingerring'. Var der et bryllup på vej?

- Haha, nej det er nok mere i overført betydning. Jeg skulle lige vænne mig til, at nu var den der. Jeg blev helt skræmt over mine egne følelser.

På nummeret 'Stod det skrevet' lyder en linje: 'Alt det vi to fik startet på en helt almindelig nat. Jeg vågnede op til resten af mit liv'. Rasmus Seebach vidste fra første øjeblik, at han havde ramt jackpot.

- Alting virkede bare rigtig fra begyndelsen. Noget jeg har ledt længe efter. Alting virker bare overdrevet naturligt og rart, og man kan være sig selv.

Rasmus Seebach har som altid haft storebror Nicolai Seebach og Ankerstjerne med på sangskriverholdet. Han medgiver, at det godt kan blive en smule akavet i studiet, når han krænger sjælen ud foran mikrofonen.

- Derfor indspiller jeg som regel min vokal alene. Hvis jeg skal helt ind og røre ved noget følsomt, så er det rart bare at sende drengene (broderen Nicolai Seebach og Ankerstjerne, red.) hjem og så selv gøre det. Når man kun skal forholde sig til sig selv, bliver det på en måde mere ærligt.

Men deres mening betyder alt. Først når de har nørdet sangene helt til bunds, og alle er tilfreds, får andre lov til at høre med. I første omgang spiller han så de nye numre for sin mor og søster…Og naboen som af naturlige grunde må lægge øre til, når Team Seebach er i studiet.

- Haha, han har ikke klaget endnu, men jeg har også fået isoleret godt, så vi skal have vinduerne åbne, for at man rigtig kan høre noget, selvom vi selvfølgelig spiller højt engang i mellem.

Glemte kæresten: Ville hellere feste med Rasmus Seebach
Glemte kæresten: Ville hellere feste med Rasmus Seebach

Hvad ellers? Rasmus Seebach beskriver sit nye album som mere råt, minimalistisk og neddæmpet end sit forrige, hvor han var inspireret af folk-bølgen. Han har det stadig bedst med at arbejde med de samme mennesker, for de ved jo, hvad han gerne vil, og han er for perfektionistisk til at lade udefrakommendes fingre gå ned i popmaskineriet. Han har dog denne gang fået hjælp fra et par svenske super-musikere, der blandt andet er kendt for at have lagt strygere på Britney Spears 'Toxic'.

- Vi har altid været fan af Janson og Janson, som jo har lagt strygere på alle Max Martins (svensk producer, der står bag alt fra Katy Perry til Taylor Swifts kæmpe hits) store ballader. Det var blandt andet dem, der lagde strygere på alle Backstreet Boys store hits. Det er super fedt at have fået dem med ind over.

Rasmus Seebach 'Verden ka' vente' er ude fredag den 6. november.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Nye og populære produkter møder hård...
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx