Af Rasmus Junge - 13/04-15 07:00

MUSIKANMELDELSE: Ulige Numre - Ungdomsrock med gammelmandstendenserMUSIKANMELDELSE: Ulige Numre - Ungdomsrock med gammelmandstendenser

Ulige Numre-ankermand Carl Emil Petersen er en gammel mand i en ung fyrs krop.

Bildstrecke im Grossformat »

Ulige Numre ’Grand Prix’
Pladeselskab: A:larm/Universal
3/6 stjerner

For bag det splejsede, denimklædte ydre gemmer der sig en sangskriver, der sværger til klassiske sangskriverdyder og noget så umoderne som et autentisk rungende guitarriff.

MUSIKANMELDELSE: Dagens mand i følesovs
MUSIKANMELDELSE: Dagens mand i følesovs

Når han er god, som han mestendels var på Ulige Numres debut ’Nu til Dags’ fra 2013, nærmer han sig det tidløse, men når hånden ryster, forvilder fingrene sig ud i halballede akkordrundgange, der lugter mere af Poul Krebs end de åbenlyse forbilleder Bob Dylan og Bruce Springsteen. Hvilket bringer os frem til den aktuelle opfølger, ’Grand Prix’, der både udstiller gruppens forcer og begrænsninger.

MUSIKANMELDELSE: Hiphoppens nye nummer et kræver din fulde opmærksomhed
MUSIKANMELDELSE: Hiphoppens nye nummer et kræver din fulde opmærksomhed

Skal vi starte konstruktivt, så rummer ’Grand Prix’ en lille håndfuld nye sangjuveler til samlingen, heriblandt den smidigt vuggende ’Halvnøgen’, ’Planter’s glødende groove og den nedbarberede nationalhymne ’Frit land’. Til gengæld er det svært at hidse sig op over det sumpede gammelmands-drive på ’Os idioter’, den letbenede lighterrock på ’Helt almindelig’ og ’Victoria’s tørvetriller af en ballade, hvor bandet forsøger at skabe intens intimitet ved hjælp af fodslæbende tilbageholdenhed, men mislykkes.

MUSIKANMELDELSE: Solidt comeback uden overraskelser
MUSIKANMELDELSE: Solidt comeback uden overraskelser

Den overdrevne musikalske konservatisme føles hæmmende for udtrykket, specielt holdt op imod teksternes ungdommelige vilje, livskraft, tvivl og samfundskritik. Men til syvende og sidst handler det selvfølgelig også om, at sangskrivningsniveauet er for kurvet – og det er sgu en skam. For talentet er indiskutabelt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx