Af - 03/10-14 09:47

Kidd tager på turné: Aldrig mere 2011Kidd tager på turné: Aldrig mere 2011

- Jeg elsker at være sluppet væk fra 2011, og jeg er slet ikke interesseret i sådan en hype igen, siger Kidd med det borgerlige navn Nicholas Westwood.

storybild

Rapperen Kidd starter i dag sin Danmarksturné. (Billede: Polfoto/arkiv)

Det bliver med bulder og brag, når rapperen Kidd i dag åbner sit livs første liveband-turné i Rønne på Bornholm.

Den 25-årige sanger, der bragede ind på den danske rapscene i 2011, udgav i maj albummet ‘Kiddæssancen’. Et album, der skulle distancere ham fra den periode i 2011, som han hader at tale om.

Dengang han ikke kunne gå i fred. Dengang alle kendte ham, og alle havde en mening om ham.

- Jeg elsker at være sluppet væk fra 2011, og jeg er slet ikke interesseret i sådan en hype igen. Det er også derfor, at jeg tager tingene stille og roligt nu og bygger noget helt langsomt op. Jeg har ikke travlt, fortæller han.

Festklar Kidd er tilbage
Festklar Kidd er tilbage

Eksklusivt interview med Kidd: Derfor skred jeg
Eksklusivt interview med Kidd: Derfor skred jeg

Den nye Kidd er en mere seriøs kunstner, hvor der er kræset om sangene, fortæller han. Men salgstallene er ikke fulgt med, og med tanke på den hype, der tidligere har været omkring ham, er det overraskende få danskere, der har svinget dankortet og fået ‘Kiddæssancen’ i hånden.

- Jeg har altid streamet godt på YouTube og Spotify, mens salgstallene aldrig har været gode. Mit publikum er et streamingspublikum, som han nøgternt beskriver det, da metroxpress møder ham på Forbrændingen i Albertslund.

Her har han øvet sig, inden Danmarksturnéen, der varer godt en måned og tager ham fra Bornholm til Nordjylland. Han glæder sig til at prøve at stå på scenen med et band i ryggen.

- Når man har en DJ med, skal man ikke tænke så meget. Der skal man bare fare i flæsket på folk og sørge for at gøre det godt. Med et band er der så mange ting, der skal koordineres. Det er meget sjovere, siger han.

- Jeg glæder mig især til at komme ud i de mindre byer, for man hører fra andre musikere, at det der kan være svært at trække folk ud. Men om det så er 10 mennesker eller 10.000 mennesker, så går jeg ind på scenen, som var det sidste gang, lover han.

Liderlig 'comeback'-single fra Kidd
Liderlig 'comeback'-single fra Kidd

Kidd: Helle Thorning-Schmidt er 'selfie'-typen
Kidd: Helle Thorning-Schmidt er 'selfie'-typen

Han smiler, når han snakker om den kommende turné og fortæller med et engagement, så det virker som en voksen mand, der snakker, og ikke den gadedreng, der slog igennem for tre år siden med tekster om at lave damer i stedet for penge. Men hvad byder fremtiden for Kidd?

- Jeg knokler i studiet og prøver at lave nogle fede ting, som er endnu bedre end det, jeg lavede før. Salgstallene på 'Kiddæssancen' har måske ikke været så gode, men den har gjort, at jeg langsomt kan træde væk fra det gamle billede af Kidd. Den er første trin på en trappe, som jeg kan bruge til at komme væk fra 2011, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania-advokat mødtes med...
bt.dk
Motorcyklist og bilist i voldsom...
bt.dk
Mor rystet over børnehave: Tanken om,...
bt.dk
Skuespillerinde forsvarer forhold til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx