Af Rasmus Backhaus - 24/08-17 11:01; Opdateret: 24/08-17 15:53

Dansk dj blandt de sidste i stor konkurrence på IbizaDansk dj blandt de sidste i stor konkurrence på Ibiza

Danske DJ Baime er blandt de sidste 16 i en verdensomspændende djkonkurrence på Ibiza. MX tog til festøen for at møde ham.

storybild

Danske Mikael Melander Dj Baime spillede onsdag på Ibiza

Klokken er 12.15, og vi er på vej i bus op til den villa, hvor de sidste deltagere i Burn Residency holder til.

En af dem er danske Mikael Melander, også kendt som DJ Baime. Vi har fulgt ham på sidelinjen her i konkurrencen, som nu er ved at nå ind i sin sidste fase, hvor deltagerne bliver testet i forskellige discipliner. Først, da han vandt den danske dj-konkurrence, og efterfølgende på Ibiza hvor han dyster mod et væld af andre dj's.

De er alle etablerede i deres respektive lande, og er gennem de seneste måneder blevet udfordret i deres musikalske formåen og ikke mindst begrænsninger, såvel som deres tekniske kunnen.

Kan du spille et primetimeset på en af de store klubber den ene dag, og den anden spille solen ned, som de kalder det her på øen, på en af de utallige udendørsklubber, der findes på ibiza. Det handler om timing, og i særlig grad din personlighed.

- Jeg har lært utrolig meget i den tid jeg har været med. Jeg har været så privilegeret at møde de helt store, Luciano, Pete Tong og Seth Troxler mfl, som har lagt stor vægt på vigtigheden i, at vi skal være tro mod os selv og ærlige i vores arbejde bag pulten. Udover det lægger de stor vægt på ens personlighed. Kan du finde ud af at networke, dybest set bare være en cool type, som folk gerne vil tale med og i sidste ende være en god ambassadør for brandet Burn Energy, fortæller Mikael Melander, mens han smiler og retter på solbrillen.

LÆS OGSÅ: 33-årige Mikael er med i kampen om at blive verdens bedste DJ

- Det er gået så stærkt det hele, og jeg lærer noget nyt hver dag. Selvom det er en konkurrence, så har jeg netværket med de andre deltagere så meget som muligt. Det er faldet helt naturligt. For vi kommer uden tvivl til at skulle arbejde sammen på kryds og tværs i fremtiden.

Mikael Melander er blandt de sidste 16 deltagere i konkurrencen. Hvis han klarer den hele vejen til den store finale, skal han være på et residency på en af klubberne på festøen i halvanden måned.

De tre finalister bliver valgt på lørdag og den endelig vinder i slutningen af september.

Ibiza er den elektroniske undergrund

For nogen mennesker har Ibiza stadig en klang af stive englændere og tarvelig techno. For andre er det stedet man tager til for at blive fyldt op med flotte omgivelser, god energi og ikke mindst musik.

Den spanske middelhavsø er nemlig toneangivende for hvad der rører sig, og ikke mindst, hvad der kommer til at røre sig i fremtiden, når vi taler om elektronisk musik i undergrunden og på klubscenen i hele verden. Og netop undergrunden er en særlig størrelse, som man allerbedst fanger på Ibiza.

LÆS OGSÅ: Dj-konkurrence skudt i gang: Nu kæmper disse danskere om en gå videre til Ibiza

- Du er nødt til at være der. Musikken, der bliver spillet dér, hører du ikke i radioen eller andre steder. Du kan ikke nødvendigvis købe den. Du skal bare være der. Du kan ikke tage musikken ud af en undergrundsfest og sælge den på samme måde som mainstreamgenren. Det handler om oplevelsen og det handler om dj'ens evne til at spille sine tracks i den rigtige rækkefølge, læse sit publikum og have det magiske, der opstår når performer og crowd er i samspil, siger DJ-legenden Pete Tong.

Han fortæller, at øen er det perfekte sted for unge dj's og producere. Eksempelvis også for danske DJ Baime. For hvis en kendt dj spiller dit nummer på det rigtige sted og på det rigtige tidspunkt – typisk når solen er ved at gå ned – har du et hit, og din dj-karriere er skudt i gang med raketfart.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx