Af Rasmus Junge - 27/04-15 07:00

MUSIKANMELDELSE: Britpop-legender leverer solidt comebackMUSIKANMELDELSE: Britpop-legender leverer solidt comeback

Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at grupper gør comeback.

Bildstrecke im Grossformat »

Blur ’The Magic Whip’
Pladeselskab: Warner
4/6 stjerner

På den led er Blurs første album siden 2003’s ’Think Tank’ ikke i sig selv spektakulært, og taget i betragtning at de har turneret og udgivet enkelte nye numre de seneste år, er udgivelsen sådan ret forudsigeligt. Læg dertil at ’The Magic Whip’ ved første gennemlytning lyder som Blur, der spiller Blur – det vil sige uden nogen iørefaldende nye indfald – og det lugter af en mavelanding.

MUSIKANMELDELSE: Ny stærk stemme viser sig frem
MUSIKANMELDELSE: Ny stærk stemme viser sig frem

Lykkeligvis skal briternes ottende studiealbum ikke skues på hårene. For hvor Blur ikke hoster op med den store nytænkning, så leverer de fire briter til gengæld en koncentreret holdindsats, hvor Damon Albarns drilske vokal og tænksomme tekster og Graham Coxons gnistrende guitargreb er de elementer, der for alvor hæver ’The Magic Whip’ over det jævne.

MUSIKANMELDELSE: Som at stikke hovedet i en tørretumbler
MUSIKANMELDELSE: Som at stikke hovedet i en tørretumbler

Sange som den rastløst vuggende åbner ’Lonesome Street’, den sløvt slentrende ’Ice Cream Man’, ’My Terracotta Heart’s smagfulde melankoli, den duvende reggae-ekskursion ’Ghost Ship’ og den afsluttende ballade ’Mirrorball’ er hvis ikke nyklassikere, så i hvert fald veleksekverede tilføjelser til sangkataloget. Og generelt balancerer albummet fint mellem klassisk britpop og den mere eksperimenterende lyd, der prægede Blurs sidste album, inden de gik på stand-by fra 2003-08, og Albarns solo-output.

MUSIKANMELDELSE: Sukker Lyn buldrer for sjældent
MUSIKANMELDELSE: Sukker Lyn buldrer for sjældent

Der spekuleres allerede i, om ’The Magic Whip’ bliver Blurs sidste album. Skulle det komme så vidt, kan vi glæde os over dette fine punktum for moderne britisk rocks nok bedste gruppe.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx