Af Rasmus Junge - 15/06-15 17:30

MUSIKANMELDELSE: Langt fra bunden, men også langt fra toppenMUSIKANMELDELSE: Langt fra bunden, men også langt fra toppen

’The Original High’ pop af den mest professionaliserede slags, der går efter at tilfredsstille så mange forskellige målgrupper som muligt

storybild


Adam Lambert ’The Original High’
Pladeselskab: Warner
3/6 stjerner

MUSIKANMELDELSE Fed stemme, forglemmelige sange
MUSIKANMELDELSE Fed stemme, forglemmelige sange

Amerikanske Adam Lambert er personificeringen af en kometkarriere. Siden han i 2009 sluttede som nummer to i ’American Idol’s ottende sæson, har han solgt flere millioner af sine første to album, hans andet album gik nummer et i USA, og så hyrede Queen ham sidste år som Freddie Mercury-standin på deres comebackturné.

Rent musikalsk har Lambert en spændstig og udtryksfuld vokal, der især lever i sine teatralske udbrud, der spænder fra det hæst rockede til det falsetfølsomme. Men når man lytter til hans nye album, ’The Original High’, kan man godt få fornemmelsen af, at han (og det sangskriverhold, der assisterer ham) har lidt svært ved at finde det helt rigtige musikalske jakkesæt til ham.

MUSIKANMELDELSE: Tomme tønders desperate buldren
MUSIKANMELDELSE: Tomme tønders desperate buldren

Grundlæggende er ’The Original High’ pop af den mest professionaliserede slags, der går efter at tilfredsstille så mange forskellige målgrupper som muligt på ét album. Hvilket er helt cool.

Singlen ’Ghost Town’ veksler fermt mellem akustisk vers og elektronisk drevet omkvæd med et strejf af EDM, titelnummeret er syntetisk uptempo-pop med mere attitude end indhold, ’There I Said It’ er en overstyret og pompøs ballade, Queen-guitaristen Brian Mays besøg på ’Lucy’ er malplaceret, mens albummets mest dynamiske og funky indslag er ’Evil in the Night’ og ’Things I Didn’t Say’.

MUSIKANMELDELSE: Bizart og nakkenikkende bekendtskab
MUSIKANMELDELSE: Bizart og nakkenikkende bekendtskab

Det stikker i lidt for mange retninger, og sangskrivningen er ikke alle steder prangende, så selv om Lambert er i pæn afstand fra at levere en bundskraber, er ’The Original High’ samlet set et middelmådigt album.

LÆS OGSÅ: NorthSide kommer mand til undsætning: - I skylder mig tre æg!

LÆS OGSÅ: Northside for dummies: Guiden til os der ikke ved ALT om musik

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx