Af - 04/04-17 19:25

Stor ændring i Spotify: Nu er det slut med at høre den nyeste musik gratisStor ændring i Spotify: Nu er det slut med at høre den nyeste musik gratis

Spotify har i dag indgået en opsigtsvækkende aftale med verdens største pladeselskab.

storybild

Spotify er ikke længere lige så gratis, som det har været. (Billede: Scanpix/Dado Ruvic)

I løbet af de seneste år er det blevet normen for rigtig mange musikelskere bare at åbne Spotify på mobilen, når der lander et nyt album fra yndlingskunstneren.

Og det har endda været muligt at gøre det helt gratis, hvis bare man kan holde ud at blive afbrudt af et par reklamer en gang i mellem. Men fremover skal du have penge op af lommen, hvis du hører til den gruppe. I hvert fald når det kommer til musikere, der er på kontrakt hos verdens største pladeselskab, Universal.

Medier: Spotify drukner i gæld
Medier: Spotify drukner i gæld

Selskabet har nemlig indgået en ny aftale med verdens største musikstreamingtjeneste, og det betyder ringere vilkår for Spotifys ikke-betalende brugere. Nu kan den enkelte kunstner nemlig vælge, at deres nye album kun er tilgængeligt for betalende Spotify Premium-kunder i de første to uger. Det oplyser Spotify i en pressemeddelelse.

- Fra i dag af kan kunstnere hos Universal vælge kun at udgive nye album for premium-brugere i to uger, så abonnenter har tidligere adgang til værket, siger Spotifys direktør, Daniel Ek, i meddelelsen.

Sindssygt: Så meget tjente Netflix sidste år
Sindssygt: Så meget tjente Netflix sidste år

Spotify og Daniel Ek har ellers tidligere stået fast på, at det skulle være muligt at benytte tjenesten helt gratis. Men det krav er den svenske streaming-gigant tilsyneladende begyndt at slække på.

Det er muligvis bare et spørgsmål om tid, før andre pladeselskaber får lignende aftaler, men i første omgang er det altså kun Universal. Det er imidlertid også et slagkraftigt hold, de har i deres fold, der blandt mange andre inkluderer musikere som Ed Sheeran, One Direction, Katy Perry, Justin Bieber og Kanye West.

Spotify understreger, at nye singler stadig vil være tilgængelige for alle - betalende brugere såvel som ‘freemium’-brugere - så snart de bliver udgivet.

Vi streamer ulovligt – og mange synes det er okay
Vi streamer ulovligt – og mange synes det er okay

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Derfor har du købt blomster i dag...
bt.dk
Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Stålsat Michael Laudrup: 'Jeg ønsker...
bt.dk
Syv-årig dreng faldt gennem isen: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx