Af Rasmus Junge - 26/05-15 19:14

MUSIKANMELDELSE: Medrivende elektronisk rutsjebaneturMUSIKANMELDELSE: Medrivende elektronisk rutsjebanetur

Rangleklods' ’Straitjacket’ er en medrivende elektronisk rutsjebanetur, hvor sangskrivningen dog i momenter er ved at ryge ud over rampen af bare legesyge.

storybild

Man fornærmer nok ikke nogen, hvis man hævder, at danske Rangleklods’ debutalbum ’Beekeper’ fra 2012 ikke decideret ryddede forsider. Men der er sket ting og sager siden – udover at projektet er udvidet fra sanger og producer Esben Nørskov Andersens enmandsband til en duo med indlemmelsen af sangeren Pernille Smith-Sivertsen. For hvor den første langspiller var en lidt moody og underspillet skive, så har produktionen fået en solid lakering på opfølgeren ’Straitjacket’.

MUSIKANMELDELSE: Et friskt pust til en tilsandet genre
MUSIKANMELDELSE: Et friskt pust til en tilsandet genre

Vi har at gøre med et moderne elektronisk popalbum, der stilsikkert zapper rundt mellem genrer og referencer, og singlen ’Lost U’ er den perfekte indgangsvinkel. Den ulmende indledning, der siver ind i verset (og sender en diskret hilsen til Depeche Modes ’It’s No Good’), og det florlette, 90’er-housede piano-drive i omkvædet komplementerer hinanden forbilledligt, ikke mindst på grund af Smith-Sivertsens luftige vokal.

MUSIKANMELDELSE: The Killers-sanger burde overveje at droppe bandet
MUSIKANMELDELSE: The Killers-sanger burde overveje at droppe bandet

Derudover byder albummet på alt fra forvrænget r’n’b-slow jam på ’Broke’ og titelnummerets James Blake-klingende minimalisme, til dunkel, men groovy synthpop med chipmunk-vokal på ’Degeneration’ og opkørt ’hit and run’-stemning på ’Tricks’.

MUSIKANMELDELSE: Klubhelte danner fælles front
MUSIKANMELDELSE: Klubhelte danner fælles front

Resultatet er en medrivende elektronisk rutsjebanetur, hvor sangskrivningen dog i momenter er ved at ryge ud over rampen af bare legesyge. Ellers er min største anke, at Nørskov Andersens vokal indimellem lyder lidt for affekteret og distanceret i sammenligning med sin medkumpans mere naturlige klang. Men det er – trods alt – mindre detaljer.

MUSIKANMELDELSE: Snoop og Pharrell på cruise control
MUSIKANMELDELSE: Snoop og Pharrell på cruise control

Rangleklods ’Straitjacket’
Pladeselskab: Tambourhinoceros/Playground

4/6 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pornostjerne stod frem med påstande...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx