Af - 10/06-17 21:29

ANMELDELSE: Phlake er endnu ikke helt klar til at åbne Orange sceneANMELDELSE: Phlake er endnu ikke helt klar til at åbne Orange scene

Phlake har brug for at komme op i gear for at blive klar til Orange scene.

storybild

Phlake på Northside Festival lørdag den 10. juni 2017. (Billede: ida Guldbæk Arentsen)

Ligesom Scarlet Pleasure sidste år bruger Phlake i år Northside og Tinderbox-festivalerne til at teste maskineriet af før den helt store eksamen på årets Roskilde Festival, hvor sidste års nye danske navn har fået æren at åbne den legendariske Orange scene onsdag aften.

Har man fulgt Phlake på livefronten det sidste års tid, var det tydeligt at se, at de til dagens koncert på Northside havde udbygget live-opsætningen med ekstra korsangere, en trombone-spiller og et festligt skud sort konfetti til sidst. Og så langt så godt. De mangler bare stadig lidt endnu, før de er klar til den helt store stadion-koncert.

Phlake åbnede koncerten med alt for neddæmpede numre, som publikum havde svært ved at koncentrere sig til.

Efter skybrud og torden: DMI klar med ny nedslående prognose - Sådan bliver vejret de næste 10 dage
Efter skybrud og torden: DMI klar med ny nedslående prognose - Sådan bliver vejret de næste 10 dage

’Breakup Business’ og ’So Faded’ er lækker soveværelses-pop, men vil du længere ud end de forreste tilskuerrækker, skal der mere gas på pedalen, og det var først da den nye single ’Chunks’ med det vuggende spaghetti-western flow kom på, at det lugtede lidt af fest.

Forsanger Mads Bo Iversens stemme nåede klart igennem, og han formår at synge en stor plads op, men alt for ofte lod han tempoet falde ned – og da han gjorde det igen og igen, savnede man bare en lille smule variation.

Meget klogt hev de derfor allerede halvvejs fællessang-favoritten ’Pregnant’ op af hatten som rutinemæssigt fik gang i publikum, og der skal derudover også lyde en stor tak til Phlakes guitarist for den lækre solo, han hev op af lommen til sidst i Phlakes helt store sjæler ’Stallin’, der altid bringer hygge-stemning frem, når man mest har brug for det.

Spild af penge: Frank Ocean skuffede som forventet på Northside
Spild af penge: Frank Ocean skuffede som forventet på Northside

Phlakes bagkatalog er stadig forbeholdt et enkelt album og et par singler, så det er helt naturligt, at det kan være svært at holde dampen oppe en hel time ad gangen.
’Angel Zoo’ og fælles hvidvin-skål på scenen sluttede som altid koncerten af og på den måde, var der ikke noget nyt under solen.

En ’fin nok hygge’-koncert som lige skal justeres en smule, før de er helt klar til at forsvare Dannebrog på Orange scene den 28. juni.

4 ud af 6 stjerner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx