Af - 15/08-16 09:00; Opdateret: 15/08-16 09:23

DJ Khaled holder hiphop-hofDJ Khaled holder hiphop-hof

Det amerikanske Snapchat-fænomen er vært for en rodet, men stjernespækket og ganske effektiv fest.

storybild

Det er ikke helt til at sige, hvad han egentlig gør, DJ Khaled, men alle synes at ville have en bid af kagen.

Med ni album på ti år, en række hits og et navn, der kun bliver større og større, virker det til at fungere for den tidligere radio-dj fra Miami, som med en blanding af storhedsvanvid og slogan-agtige, motiverende statements har omfavnet Snapchat og er blevet et af mediets allerstørste navne – og dermed definitionen på den nye tids superstjerne.

På ’Major Key’ står han krediteret som co-producer på fem ud af pladens 14 numre, og da han altså hverken rapper, synger eller skriver sangene, er det svært at se pladen som andet end en compilation, hvor hypeman Khaled råber catchphrases og fungerer som vært for en regulær blå bog over nogle af tidens største rapstjerner.

For stort set enhver, der kan krybe eller gå inden for moderne hiphop – fra Travis Scott over Future til Big Sean og Nicki Minaj – tog åbenbart telefonen, da DJ Khaled ringede, og et ganske pænt udvalg af dem leverer faktisk også habile tracks til mixtapet.

Bedst er første del, hvor tunge drenge som Nas og Jay-Z sætter gang i festen, men desværre falder det hele lidt sammen henimod det hårdt pumpede albums slutning. Her er blandt andet et spøjst samarbejde mellem Meghan Trainor og Wiz Khalifa og Mavados sommerhit-pastiche, ’Progress’, svært forglemmelige.

’Major Key’ er mest at betragte som en udmærket playliste med radiohiphop anno 2016, hvorfor ’kunstneren’ DJ Khaled på en måde er vendt tilbage til sit overgearede udgangspunkt bag radiomikrofonen i palmebyen. Hvilket måske også er en kunst i sig selv.

DJ Khaled ’Major Key’
Pladeselskab: Sony
3/6 stjerner

Justin Bieber truer sine fans: Nu får han skældud af Selena Gomez
Justin Bieber truer sine fans: Nu får han skældud af Selena Gomez

Trods udmattelse: Lukas Graham spiller én koncert i Danmark
Trods udmattelse: Lukas Graham spiller én koncert i Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx