Af Rasmus Junge - 08/06-15 07:43

MUSIKANMELDELSE: Tomme tønders desperate buldrenMUSIKANMELDELSE: Tomme tønders desperate buldren

STADIONROCK. Det er storladent og svulstigt med masser af effektive guitarriff. Men sangskrivningen halter hos Roskilde-aktuelle Muse.

storybild

Muse ’Drones’
Pladeselskab: Warner
2/6 stjerner

Muse er et band med store armbevægelser, det må man give dem. Siden 1999-debuten ’Showbiz’ har de opbygget en enorm og dedikeret fanbase på et storladent mix af glitret glamrock og hvinende puddelhunderock, garneret med 70’er-progrockens forkærlighed for svulstige kompositioner og konceptuel historiefortælling.

MUSIKANMELDELSE: Bizart og nakkenikkende bekendtskab
MUSIKANMELDELSE: Bizart og nakkenikkende bekendtskab

Det er musik, der deler vandene, og personligt har jeg aldrig helt knækket koden til at nyde briternes musikalske svar på himmelhøjtbelagt smørrebrød uden at få akut forstoppelse.

På Muses syvende album, ’Drones’, har de skruet ned for den elektroniske påvirkning, der prægede forgængeren, ’The 2nd Law’. Og tak for det. Men selv om lydbilledet er mere skarpt fokuseret på bandets skarpt eksekverede sammenspil, så tonser de fortsat så hektisk ud over stepperne, at man gribes af akut åndenød.

MUSIKANMELDELSE: Mere end en twerk-gimmick
MUSIKANMELDELSE: Mere end en twerk-gimmick

Og det er ikke en god ting. Måske skyldes det, at forsanger Matthew Bellamy har travlt med at formidle en kringlet konceptfortælling om krig og menneskelige droner. Så vidt jeg har forstået.

MUSIKANMELDELSE: The Killers-sanger burde overveje at droppe bandet
MUSIKANMELDELSE: The Killers-sanger burde overveje at droppe bandet

Selv hvis man vælger at se bort fra den tågede rammefortælling, er ’Drones’ et forkølet bekendtskab. For jo, Muse kan da sagtens vride et tonser-riff eller ti ud af ærmet, men at binde dem sammen til smittende sangskrivning formår de sjældent.

Det Queen-inspirerede vokalarrangement på ’Defector’ trækker op, og fadølskoret skal da nok skråle med på singlen ’Dead Inside’ på sommerens Roskilde Festival. Men mest af alt lyder Muse som tomme tønders desperate buldren.

MUSIKANMELDELSE: Medrivende elektronisk rutsjebanetur
MUSIKANMELDELSE: Medrivende elektronisk rutsjebanetur

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx