Af - 13/05-16 08:32; Opdateret: 13/05-16 10:51

INTERVIEW: Scarlet Pleasures store drøm er gået i opfyldelseINTERVIEW: Scarlet Pleasures store drøm er gået i opfyldelse

Siden Scarlet Pleasure blev P3's Uundgåelige i 2014, er de blevet frontmænd for en ny generation af overskudsfyldte unge. I dag udsender Citybois' åndelige storebrødre deres debutalbum og snart venter Orange scene.

Bildstrecke im Grossformat »

"Vores musik er noget, man kan kneppe til,” lød den kække overskrift i Politiken, da den danske trio Scarlet Pleasure i efteråret 2014 så småt var ved at forvandle sig til et af landets hotteste popbands.

Danske musikere: Her er de vildeste historier, vi har læst om os selv
Danske musikere: Her er de vildeste historier, vi har læst om os selv

Med retro-lækkert 80'er-pop ramte debut-ep'en 'Mirage' perfekt ind i bølgen af ny, sexet amerikansk R&B, hvor navne som The Weeknd, Drake, Miguel og Frank Ocean er konger, og Scarlet Pleasure står i dag halvandet år senere forrest for en ny generation af overskudsfyldte 'kids' opvokset med Snapchat i hånden langt væk fra finanskrisen.

Debutsinglen 'Windy' fra 2014

- Jeg tror, vores musik har en ubekymret effekt på folk. Vi oplevede det sidste år på Northside. Der kom så mange, at de måtte lukke området af. Efter en masse 'alvorlige' koncerter, havde de brug for at slå sig løs og bare være glade i låget, lyder det fra forsanger Emil, der griner over det gamle Politiken-citat:

- Der er folk, der siger til os, at de har knaldet til vores musik. Det er super nice, det må man meget gerne, haha.

Emil

I dag udsender Scarlet Pleasure debutalbummet 'Youth is Wasted on the Young'. De har for længst taget Danmark med storm, og fredag den 1. juli sætter de kronen på værket, når de indtager den legendariske Orange scene på årets Roskilde Festival.

Scarlet Pleasure blev dannet på en nordsjællandsk Rudolf Steiner-skole omkring årtusindeskiftet, hvor de tre barndomsvenner Emil, Alexander og Joachim blev enige om, at de skulle være superstjerner sammen, og det kunne ikke gå hurtigt nok.

Skal klæde Scarlet Pleasure på: Danske designtalenter dyster om 500.000 kroner
Skal klæde Scarlet Pleasure på: Danske designtalenter dyster om 500.000 kroner

Singlen 'Wanna Know Us' fra 2015

Efter gymnasiet rejste de til New York, men det var først, da de slukørede tog hjem igen og på en sommerhustur i Emils forældres sommerhus fandt på at lade instrumenterne ligge, at det for alvor slog gnister.

- Det virkede helt forkert. Vi plejede at jamme os frem med vores instrumenter, men da Emil satte sig hen til sin computer og tryllede noget Odd Future-agtigt frem, åbnede der en ny verden for os, og da vi vågnede næste morgen, følte vi os som født på ny, fortælle Alexander.

Førstesinglen 'Windy' blev P3's Uundgåelige i februar 2014, og her gik det for alvor op for Emil, at de havde fat i den lange ende.

- Jeg stod og vaskede op i den SFO, hvor jeg arbejdede, da børnene løb ud til mig og fortalte, at de spillede vores musik i radioen. Der vidste jeg, at det ikke længere bare var en hobby.

Alexander fik fornemmelsen sidste år, da Scarlet Pleasure spillede til Fredagsrock i Tivoli, og der kom så mange gæster, at haven måtte lukkes.

- Jeg bor på Østerbro og kørte i bus ind til Tivoli. Foran mig sad en flok piger og sang vores sange. Det var sgu ret surrealistisk.

Alexander

Joachim mindes første gang, da de i efteråret fyldte Lille Vega og deres ungdomsidoler og senere samarbejdspartnere Nik & Jay kom op til dem på scenen.

- Det rush jeg mærkede fra publikum, glemmer jeg aldrig. Det var det samme, da vi spillede vores første festivaljob i Jelling sidste sommer, og vi fra vores backstageskur kunne høre 5.000 mennesker stå og råbe 'Scarlet'. Der fik jeg kuldegysninger fra top til tå.

Popstjerne undercover på NorthSide: - Mit hår afslører mig hver gang
Popstjerne undercover på NorthSide: - Mit hår afslører mig hver gang

Siden begyndelsen har Scarlet Pleasure været kæmpe fan af den amerikanske R&B-stjerne Frank Ocean, så da de i forbindelse med deres nye album fik mulighed for at arbejde med Frank Oceans producer Om'mas Keith, gik endnu en vanvittig drøm i opfyldelse.

- Vi skrev til ham på Twitter og fik gang i en mail-korrespondance, hvor han hørte noget af vores musik. Der skete ikke det store, før vores single 'Heat' så gik platin i Danmark, så havde vi pludselig noget konkret, han kunne forholde sig til. Igennem vores pladeselskab fik vi det arrangeret, at vi mellem jul og nytår tog til Los Angeles og røg i studiet med ham, fortæller Emil, der blev overvældet af mødet med et stykke levende, amerikansk pophistorie.

- Hans Grammy-statuette for 'Channel Orange' stod fremme, der hang Jay Z-platinplader på væggene, og engang imellem tikkede der sms'er ind fra Frank Ocean på hans Apple Watch. 'Ja jeg skulle have arbejdet med Frank i dag, men nu arbejder jeg med jer', sagde han, haha.

Joachim

Scarlet Pleasure kan i dag sætte flere flueben på succes-listen : De har haft årets største radiohit på P3, de har udsendt et hitspækket debutalbum, og snart spiller de på Danmarks største scene i Roskilde. Nu vil de gerne tilbage til USA.

- Vi har lige haft to store danske verdenshit (Lukas Graham '7 Years' og Mø 'Lean On', red.) fordi streaming er blevet så stor i Skandinavien. Hvis du først får et stort nummer i Norden, så kan du komme på Spotify Global Chart, og så er der ikke så langt igen. Vi har lige signet en publishing kontrakt med Sony i Stockholm, så den dør er i hvert fald åben, lyder det fra Emil.

- Vores kontakt til Om'mas Keith hjælper helt sikkert også på det. Vi hilste på hans manager, der også er manager for Ellie Goulding og Sam Smith. Hvis vi har det rigtige nummer, så ligger muligheden for at komme afsted, supplerer Joachim.

- Vi er 24 år nu. Jeg har altid sagt, at inden vi er 30, skal vi have en lejlighed i New York, så der er lidt tid at løbe på endnu, slutter Alexander.

Scarlet Pleasure

Om'mas Keith


LÆS OGSÅ: TV-premiere på 'sexet' single fra Scarlet Pleasure

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx