Af Rasmus Junge - 05/10-15 07:26; Opdateret: 05/10-15 13:05

MUSIKANMELDELSE: Slingrende comebackMUSIKANMELDELSE: Slingrende comeback

Hvis Janet Jackson havde skåret ned på antallet af sange, havde ’Unbrekable’ været et mere markant album.

storybild

Janet Jackson ’Unbreakable’
Pladeselskab: Rhythm Nation/BMG
3/6 stjerner

Efter at have været en af verdens bedst sælgende musikere i 80’erne og 90’erne, var 00’erne noget af en rutsjebanetur for Janet Jackson, kickstartet af ’niple-gate’ med Justin Timberlake i 2004, efterfulgt af tre ikke voldsomt imponerende album fra 2004-08 og skilsmisse og broderen Michaels død i 2009. Siden har hun opereret mere tilbagetrukket – indtil hun nu udsender sit 11. studiealbum.

MUSIKANMELDELSE: EDM-scenens svar på en Volvo Stationcar
MUSIKANMELDELSE: EDM-scenens svar på en Volvo Stationcar

Ikke ulig nyklassikeren ’The Velvet Rope’ (1997) er ’Unbreakable’ et ambitiøst og varieret album, der både vil tale til krop og refleksion, og som i standardversionen strækker sig over 17 numre og godt en time.

Titelnummeret og ’No Sleep’ har varmet solidt op til albumudgivelsen med tidløs, fløjlsindsvøbt r’n’b med varm glød og vuggende groove, mens ’BURNITUP!’ med Missy Elliott lyder som et forceret forsøg på en banger.

MUSIKANMELDELSE: Kridt danseskoene -  Disclosure taler til kroppen og til klubben
MUSIKANMELDELSE: Kridt danseskoene - Disclosure taler til kroppen og til klubben

Bedst fungerer det, når der arbejdes med en klassisk r’n’b-lyd i ballade- og mellemtempo. Udover førnævnte eksempler er ’Shoulda Known Better’ en perlende og bagklog pophymne, bundet sammen af Janets klare, kontrollerede vokal, mens ’Broken Hearts Heal’ er en indsmigrende og vuggende disco-slowjam.

Det ændrer dog ikke på, at ’Unbreakable’ er for langt i forhold til kvaliteten af sangskrivningen, hvorfor der er blevet plads til forglemmeligheder som ’Night’, ’2 Be Loved’ og ’Take Me Away’, der prøver for hårdt på at lyde moderne.

Summa summarum: Det er dejligt at have Janet tilbage, men hvis hun havde dræbt nogen flere darlings, havde ’Unbreakable’ været et mere markant comeback.


LÆS OGSÅ: MUSIKANMELDELSE: Attituderock uden tyngde

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Gade i Indre By i København skifter navn
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx