Af Mette Holm - 20/10-14 12:11; Opdateret: 20/10-14 22:08

Rockens ustyrlige maskebande har både vold og dødsfald i bagagenRockens ustyrlige maskebande har både vold og dødsfald i bagagen

Det er ikke kun Slipknots musik, der er voldsom. Også internt har gruppen været præget af kaos, død og fyringer.

storybild

Først var de ni, nu er de syv tilbage i Slipknot, som netop lige har udgivet et nyt album. (Billede: Polfoto/MEYER KENNETH)

Slipknot er kendt som et af verdens mest frygtindgydende bands med deres uhyggelige masker, vanvittige liveshows og aggressive metalrap.

Bandet startede i 1995 i Iowa med de to medlemmer Shawn Crahan og Paul Gray, mens resten af gruppens besætning har været præget af udskiftninger siden begyndelsen.

Anmeldelse: Nick Cave tegner portræt af sig selv
Anmeldelse: Nick Cave tegner portræt af sig selv

Med udgivelsen af deres debutalbum i 1999 fik det dengang ni mand store band øjeblikkelig succes, men de efterfølgende års intense turnéliv, hvor de blev kendt for at slås, sætte ild til hinanden og stagedive fra scenen, resulterede i internt splid. Både i 2002 og 2005 gik bandet på pause, hvor adskillige af de maskeklædte metalhoveder fokuserede på soloprojekter, men de fandt sammen igen i 2008 for at udgive deres fjerde album, ’All Hope Is Gone’.

Anmeldelse: Princes kvalitetskontrol svigter
Anmeldelse: Princes kvalitetskontrol svigter

Herefter gik bandet på pause igen-igen, men inden de kunne nå at finde sammen på ny, blev bassist Paul Gray fundet død på et hotelværelse i Iowa i maj 2010 af en overdosis morfin, selv om der eftersigende ikke skulle være tale om selvmord.

Efterfølgende tvivlede bandets medlemmer på, om de overhovedet skulle genoptage karrieren, men forsanger Corey Taylor besluttede i Grays ånd at fortsætte, om end kun for at spille udvalgte koncerter verden over. I 2013 begyndte de alligevel at indspille deres første album efter Grays død, men ikke overraskende opstod der problemer igen, da deres trommeslager gennem 18 år, Joey Jordinson, pludselig blev fyret fra bandet af ukendte årsager under indspilningerne.

Anmeldelse: Fastfrosset følepop
Anmeldelse: Fastfrosset følepop

Det aktuelle album, ’.5: The Gray Chapter’ blev skabt af bandets tilbageværende syv medlemmer, som har udtalt, at de – måske set i bagklogskabens lys – ikke ønsker at finde nye, permanente medlemmer til gruppen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny Superliga-sensation: Hattrick-helt...
bt.dk
Skuespillerinde skal skilles fra sin...
bt.dk
8 'gode' grunde: Derfor synes...
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx