Af - 31/10-16 20:06; Opdateret: 31/10-16 21:19

Craig David er stadig 'Born to do it': - Sådan kæmpede jeg mig tilbageCraig David er stadig 'Born to do it': - Sådan kæmpede jeg mig tilbage

I starten af 00’erne var han en af verdens hotteste R&B-sangere, men så forsvandt han pludselig ud i glemslen. Nu er Craig David tilbage på hitlisterne. Metroxpress har mødt den i dag 35-årige ’comeback-kid’.

Bildstrecke im Grossformat »

Den 7. oktober vendte Craig David for første gang i 16 år tilbage øverst på hitlisten, da hans nye album ’Following My Intuition’ gik direkte ind som nummer ét i Storbritannien.

Lørdag aften spillede han i Store Vega i København, og før koncerten fik metroxpress en snak med R&B-stjernen om sit flotte comeback, efter de fleste havde dømt ham færdig.

- Du kan ikke altid være på toppen. Det handler om, hvordan du håndterer din nedtur, og jeg har altid arbejdet ud fra devisen, at du kun er tre minutter fra dit næste store hit. Jeg tror, det var sundt for mig at møde modgang, for så begyndte jeg at tænke kreativt igen.

Craig David var kæmpestor omkring årtusindeskiftet. Som 19-årig udsendte han albummet ’Born to do it’ med singler som 'Walking Away' og '7 Days', spillede stadionkoncerter og hang ud med toppen af poppen.

Dansk Drake-koncert sindssyg populær: Så hurtigt blev der udsolgt
Dansk Drake-koncert sindssyg populær: Så hurtigt blev der udsolgt

Meget symptomatisk hed et af hans sidste store hit, der blev lavet i samarbejde med Sting, 'Rise & Fall'. Ligeså hurtig Craig David skød frem, ligeså hurtigt forsvandt han igen. Hitåren løb tør, og han forsvandt mere eller mindre ud i glemslen - hvor mange kan nævne et Craig David-nummer efter 2005?

Efter udsendelsen af det obligatoriske 'greatest hits'-album og brud med sit pladeselskab, flyttede den fallerede stjerne i 2012 fra regnfulde London til solskinsfyldte Miami, og her indtraf vendepunktet.

- Jeg var allrede dj, før jeg udsendte 'Born to do it'. Men dengang gik det jo amok, og pludselig optrådte jeg på Wembley og fløj fra scene til scene. Jeg mistede nærkontakten med publikum, men det gik så hurtigt, at jeg ikke tænkte over det.

- Men jeg har altid elsket dj-delen, hvor man kan feste på en hel anden måde og teste nye sange af, før de bliver indspillet. Der er så meget mere plads til improvisation. Så en dag fik jeg lyst til at invitere nogle venner over. Vi skulle bare have det sjovt.

Craig David slog sit dj-anlæg op midt i stuen i sit Miami-hjem. Den første aften kom der 10 venner. Den næste aften kom der lidt flere. En aften stod der pludselig 1.000 mennesker udenfor og ville ind og feste med Craig David.

- Jeg har prøvet de der ligegyldige VIP-fester, hvor alle var overfladiske. Det her var meget federe. Vi kunne holde det cool og afslappet, og så stak det pludselig af.

Musikbranchen begyndte så småt fået færten af, at den gamle R&B-stjerne var begyndt at røre på sig igen. De engelske medier skrev ting som 'comeback', og 'Craig David er cool igen', og da han i september sidste efterår blev inviteret i studiet hos BBC Radio 1, gik han for første gang i karrieren viral på internettet.

- Jeg var der inde for at spille et par sange. Så spillede radioværten Justin Biebers 'Where Are Ü Now', og da jeg altid har et par rap-tekster liggende på min telefon, hev jeg dem frem og begyndte at freestyle over beatet. Det stak helt af. Dj's kimede mig ned for at få nummeret, og det har idag givet mig et helt nyt, ungt publikum. Jeg ser to generationer til mine koncerter nu. Forældrene der var med, da jeg kom frem, og så deres børn, der har opdaget mig nu. Det er virkelig bizart, men også mega fedt

Og det sidste år har Craig David så reddet på en bølge af genvunden sympati - særligt fra de britiske fans - der i sommer jublede begejstret, da han debuterede på den legendariske rockfestival Glastonbury i det sydlige England. En koncert der har medført anmeldelser, hvor man forlanger, at han næste år skal være hovednavn.

- Jeg føler mig 16 år igen. Jeg har fået en ny glæde og sult efter at skabe musik. R&B-scenen er også blomstret op de sidste par år, og det er fantastisk at se, hvordan de unge producere kan bruge, det vi skabte i 90'erne.

The Weeknd: Nu kommer jeg til Danmark
The Weeknd: Nu kommer jeg til Danmark

BONUS-SPØRGSMÅL: Hvad sker der med dig og Drake?

Craig David fortalte sidste år i et interview, at han en dag var stødt ind i Drake på en restaurant, og at Drake eftersigende skulle være blevet så glad for at møde sit idol, at de aftalte at lave musik sammen en dag. Er den dag kommet?

- Nej, og for lige at lukke det rygte: Jeg nævnte det i et interview med BBC Radio 1. Vi snakkede mixtapes, og jeg sagde, at det kunne være fantastisk at lave noget sammen med Drake, der på det tidspunkt lige havde udsendt et sammen med Future. Men der er ikke noget på vej lige nu. Sker det, så sker det, men vi har ikke været i studiet sammen endnu.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx