Af BJØRN LANGE - 20/03-17 08:25

Mens vi venter på revolutionenMens vi venter på revolutionen

De modne herrer i Depeche Mode ser stadig dystert på tingene. Denne gang går de i sort over verdens triste tilstand.

storybild

De kan snart fejre 40-års jubilæum, Andy Fletcher, Dave Gahan og Martin Gore tilsammen Depeche Mode, som spiller i Parken den 31. maj

Depeche Mode har aldrig været et band, der har set lyst på tingene. De britiske legenders mere end 35 år lange karriere er karakteriseret af en fascination af mørket, anført af ikonet Dave Gahan, der bedre end de fleste kender til livets skyggesider.

Trioens nye album, ‘Spirit’, er ingen undtagelse.

Alligevel virker det som et forandret Depeche Mode, vi møder på gruppens 14. studiealbum. Ikke fordi lyset lukkes mere ind end sædvanligt, bestemt ikke.

Men fordi fokus er flyttet fra det personlige niveau til et udefrakommende, tidsåndeligt mørke. Gahan, Andy Fletcher og Martin Gore virker mere sammenbidte og utilnærmelige end længe, og det er tydeligt, at de føler, at de har noget vigtigt at sige.

Spotify: Nu er det slut med at høre den nyeste musik gratis
Spotify: Nu er det slut med at høre den nyeste musik gratis

Og man behøver ikke en ph.d. i tekstanalyse for at finde ud af, at ‘Spirit’ er gruppens mest politisk ladede album til dato. »We’re going backwards, armed with new technology (..) to a caveman mentality« proklamerer en forbitret Dave Gahan på albummets åbner, inden han erklærer sig tom indeni, kvalm af sociale mediers klik-jagtende populisme og i afmagt skriger på revolution.

Sådan hylder Blachman i aften afdød veninde
Sådan hylder Blachman i aften afdød veninde

‘Spirit’ er et råb på forandring, der uden at føje nyt til Depeche Modes musikalske udtryk destillerer den blanding af electronica, synthpop og bluesrock, gruppen er kendt for. Det falder på et tørt sted i en tid, hvor de største popstjerner er dem, der kigger mest på sig selv – og mindst på verden omkring dem.

Og så er det desuden det bedste, vi har hørt fra trioen siden 2001. Hvilket også siger noget.

DEPECHE MODE:
‘Spirit’
Pladeselskab: Sony
4/6

LÆS OGSÅ: Dansk musik-ikon overrasker bargæster

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk landsholdslegende flirter med...
bt.dk
Avicii døde pludseligt: Nu udtaler...
bt.dk
Mål-Pål slog til: Hobro slog tamt...
bt.dk
FIFA vil udvide turnering: Er blevet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx