Af - 13/01-14 07:54

Spredt fægtning fra rockens overbossSpredt fægtning fra rockens overboss

Anmeldelse af Bruce Springsteens seneste album 'High Hopes'

storybild

Albumcover til Bruce Springsteens nye plade 'High Hopes'. (Billede: Pressefoto)

Alting var bedre i gamle dage, også Bruce Springsteen-plader.

Ja undskyld, hvis jeg træder Bossens fan over tæerne, men på den anden side: ’High Hopes’ er ikke et Springsteen-album i almindelig forstand, det består nemlig af covernumre, outtakes og genindspilninger af gamle numre.

Så meget er Springsteen-tekst værd
Så meget er Springsteen-tekst værd

Sagen kort:

Under sin seneste turné i kølvandet på albummet ’Wrecking Ball’, hvor han gav en regulær magtpræstation på Roskilde Festival 2012, har Springsteen sideløbende indspillet med blandt andre produceren Ron Aniello og Rage Against The Machine-guitarguden Tom Morello, der undervejs agerede stand-in for den normale spadebetvinger Steven Van Zandt.

Springsteen hylder myrdet folkesanger
Springsteen hylder myrdet folkesanger

PR-historien er, at indspilningerne under pauser fra stadionkoncerterne var præget af spontanitet, men på den anden side af højtalerne lyder det mere som spredt og rodet fægtning.

Noget af det fede ved Bruce Springsteen er, at han kan synge med en kraft og overbevisning, der er svær at ryste af sig, men i dette miskmask af et sangudvalg fremstår han decideret desorienteret.

MX i Parken - Bruce bunder øl
MX i Parken - Bruce bunder øl

Starten med det ret enerverende titelnummer og den seriøst røvballe-funky (det er desværre ikke pænt ment) ’Harry’s Place’ er nærmest ildevarslende, og selv om det hyperenergiske cover af australske The Saints’ ’Just Like Fire Would’ og ’Frankie Fell in Love’s arenaegnede pondus senere retter skuden lidt op, står man lidt forvirret tilbage efter endt gennemlytning.

For hvad er egentlig formålet med dette album – altså ud over at score nogen ekstra klejner på hardcore-tilhængernes loyalitet?

Svaret blafrer i vinden.

Autotune-L.O.C. vinder over TDC-L.O.C.
Autotune-L.O.C. vinder over TDC-L.O.C.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Stor eftersøgning med helikopter og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx