Af Thomas Berger - 06/10-15 07:07; Opdateret: 06/10-15 10:16

SPILANMELDELSE: 'Lego Dimensions' er en fornøjelig pærevælling af alting godtSPILANMELDELSE: 'Lego Dimensions' er en fornøjelig pærevælling af alting godt

Husker du dengang, hvor Batman, Gandalf og Grafititøsen sammen vandrede af den gule murstensvej i det magiske land Oz?

storybild

(Billede: Vn-thanh.vo)

'Lego Dimensions'
Til: Konsol
Producent: TT Games
5 ud af 6

Fremfor at koncentrere sig om blot et enkelt fiktionsunivers i 'Lego Dimensions' har spiludviklerne fra TT Games blandet 14 forskellige af slagsen sammen og skabt en fabelagtig rodebutik, der favner lige fra Legos eget Ninjago til Ghostbusters og The Simpsons.

TV: Er det her verdens uhyggeligste computerspil?
TV: Er det her verdens uhyggeligste computerspil?

Det kunne være forvirrende, men er bundet logisk sammen i en historie, hvor den grumme Grev Vortech søger kontrol over Lego Multiverse. Han skal derfor have fingrene i særlige klodser, som er spredt til de forskellige fiktionsuniverser. Resultatet er en historie, der vælter sig i referencer, interne vittigheder og en overflod af venlig humor.

Som spil befinder 'Lego Dimensions' sig i samme boldgade som tidligere Lego-spil. Der skal smadres Lego-konstruktioner, bygges nye, samles guldmønter og løses ikke alt for vanskelige opgaver med de enkelte figurers særlige evner.

Lever af sin hobby: 17-årig dansk computerspiller indtager verdenstoppen
Lever af sin hobby: 17-årig dansk computerspiller indtager verdenstoppen

Det nye er spillets medfølgende portal, kaldet en Toy Pad, og de fysiske Lego-figurer. Når en Lego-figur placeres på Toy Pad, dukker den op inde i spillet, og kan bruges, så længe den står på pladen – ligesom du kender det fra for eksempel ’Skylanders’ (i virkeligheden er det den lille runde skive under figuren, som spillet registrerer).

Men Toy Pad er samtidig en aktiv medspiller, og flere af opgaverne i spillet skal således løses ved at flytte fysisk omkring på Lego-figurerne. Det er sjovt og godt tænkt.

SPILANMELDELSE: Dinosaurerne går til klodserne
SPILANMELDELSE: Dinosaurerne går til klodserne

Du kan nemt købe dig fattig i ekstrafigurer til 'Lego Dimensions', men det er værd at bemærke, at spillet kan gennemføres med indholdet i startpakken. Og det er en af de rigtig gode spiloplevelser – især hvis I er to, der spiller sammen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde bragede ind i køreskolen, da...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx