Af Morten Skovgaard - 05/07-16 14:22

Seks stjerner: Nyt, dansk spil overgår forventningerneSeks stjerner: Nyt, dansk spil overgår forventningerne

Danske Playdead har opfølgeren til hittet ’Limbo’ klar – og den er endnu bedre!

storybild

Inside er en perle af et spil og en oplevelse, man ikke ryster af sig lige med det samme. (Billede: PR)

'Inside’
Til: Pc, Xbox One
Producent: Playdead
6 ud af 6


Det relativt ukendte spilfirma Playdead kom på alles læber, da de i 2010 udgav det lille spil ’Limbo’, som skulle gå hen og blive en dansk spil-succeshistorie på linje med ’Hitman’-spillene. De danske udvikleres indie-darling gik sin sejrsgang verden over på adskillige forskellige formater og var elsket af både kritikere og spillerne, og forventningerne til deres næste spil har ikke overraskende været tårnhøje.

SPILANMELDELSE: Fremtidens postbude vil blive parkour-løbere
SPILANMELDELSE: Fremtidens postbude vil blive parkour-løbere

Til alt held formår Playdead ikke blot at leve op til forventningerne, men også at overgå dem med ’Inside’, der er et endnu bedre spil end ’Limbo’. På overfladen er spilformlen den samme: En lille dreng flygter fra en ukendt fjende i et platformspil med masser af indbyggede hovedbrud.

Fortællingen er om muligt endnu mere diskret i ’Inside’. Der optræder ingen tekst i spillet, og ”fjenden” er et dystopisk og moralsk fordærvet samfund, hvor tyranniske herskere foretager frygtelige eksperimenter på mennesker.

SPILANMELDELSE: 'Hitman' er snigmorderens fascinerende sandkasse
SPILANMELDELSE: 'Hitman' er snigmorderens fascinerende sandkasse

’Inside’ er på sin egen sofistikerede facon et ekstremt ubehageligt spil; ikke på grund af billige gysereffekter, men fordi selve spildesignet konstant driver spilleren ud i virkeligt stressende og angstfyldte situationer for at komme videre. Samtidig er styringen er ganske enkel, og løsningerne på de mange og virkeligt varierede hovedbrud ligger som regel lige for, så frustrationsfaktoren er dejligt lav.

Det er alt sammen resultatet af seks års udviklingstid, virkeligt begavede udviklere og en evne til at raffinere spildesign, som de fleste andre spilfirmaer bare må misunde Playdead.

SPILANMELDELSE: Actionspil til tv-serie-elskerne
SPILANMELDELSE: Actionspil til tv-serie-elskerne

Det tager kun omkring tre timer at spille igennem ’Insides’ interaktive mareridt, men kvaliteten er i top hele vejen igennem – ikke mindst i spillets slutning, som er en af de bedste og mest mindeværdige i lang tid. En kæmpestor anbefaling herfra.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx