Af THOMAS BERGER - 13/06-17 07:37

Edderkopper i virtual realityEdderkopper i virtual reality

Du er udset til en redningsmission på en fremmed planet – her er dit plastikgevær!

storybild

Mutantedderkopper fra det ydre rum er præcis så ulækre og skræmmende, som du regner med.

Din første fjende på den fjerntliggende og golde planet langt ude i verdensrummet er svimmelhed og kvalme. Stuen er forsvundet bag PlayStation VRbrillerne, og hjernen kæmper for at finde balancen i den virtuelle verden.

Ubehaget fjerner kortvarigt din opmærksomhed fra den netop lancerede VR Aim Controller i dine hænder. En controller, der mere ligner en formstøbt medisterpølse end et dødbringende våben. I virtual reality-spillet ‘Farpoint’ er din opgave at finde og redde to videnskabsfolk, som er strandet på en fremmed planet med en alt andet end venlig, og desværre også temmelig krybende, fauna.

Spiludviklerne har med andre ord ikke været i krukken med originale ideer, men blot hevet en kliché ned fra hylden. Havde der været tale om et helt almindeligt actionspil uden virtual reality, var det rent strukturelt blevet dømt ude, fordi det på kedeligste vis blot veksler mellem ikke interaktive mellemscener og fuldstændig lineær action.

Mænd der gamer er bedre i sengen
Mænd der gamer er bedre i sengen

Sekvenser, der er scriptstyret i en grad, så du næsten kan høre tryksensorer aktiveres og slippe monstrene løs, når du bevæger dig gennem det virtuelle landskab. Når ‘Farpoint’ så alligevel fungerer, er det, fordi det vitterligt ikke har alverden andet at konkurrere med.

Det er et spil, som du er nødt til at have, hvis du allerede har investeret i PlayStation VR, for så har du i det mindste en undskyldning for at hive headsettet frem. Og så er det faktisk, i små doser, underholdende at skyde monsteredderkopper med et virtuelt haglgevær.

Til: PlayStation VR
Producent: Sony

3/6 stjerner

Lottovindere fejrede milliongevinst med pizza
Lottovindere fejrede milliongevinst med pizza

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx