Af Morten Skovgaard - 08/12-15 06:00; Opdateret: 08/12-15 07:33

Gensyn med gamle klassikereGensyn med gamle klassikere

Den populære spiludvikler Tim Schafer har atter engang søsat et ambitiøst crowdfunding-projekt med spillet ’Psychonauts 2’.

storybild

Den populære spiludvikler Tim Schafer har atter engang søsat et ambitiøst crowdfunding-projekt med spillet ’Psychonauts 2’. (Billede: www.fig.co)

Spiludvikleren Tim Schafer og hans spilstudie Double Fine Productions har travlt med at genoplive gamle klassikere fra Schafers tid hos det gamle LucasArts, som i 90’erne leverede en perlerække af fantastiske adventure-spil.

Double Fine har i nogen tid arbejdet med en remastered-udgave af det gamle ’Day of the Tentacle’, og nu melder de også om en genudgivelse af det fænomenale biker-spil ’Full Throttle’.

Blizzard opruster på esport-fronten
Blizzard opruster på esport-fronten

Den umiddelbart største nyhed er imidlertid studiets netop påbegyndte crowdfunding-kampagne for det helt nye ’Psychonauts 2’ – opfølgeren til ’Psychonauts’ fra 2005, der af mange genrefans opfattes som det bedste adventure-spil nogensinde.

Derfor kunne det næppe undre nogen, at folk havde bidraget en million dollar i løbet af kampagnens første 14 timer.

Spilfirma vil købe Candy Crush for 40 milliarder kroner
Spilfirma vil købe Candy Crush for 40 milliarder kroner

Spilprojektet er i skrivende stund mere end 50 procent af målet på 3,3 millioner dollar finansieret med over 30 dage tilbage før kampagnens udløb.

Kunsten for Schafer & co. bliver at genskabe det syretrippede vanvid, der gjorde det første ’Psychonauts’ så unikt og mindeværdigt.

Ny udvidelse til 'WoW'
Ny udvidelse til 'WoW'

Pudsigt nok var det første ’Psychonauts’ en kommerciel fiasko ved udgivelsen, blandt andet på grund af problemer hos spillets daværende udgiver, Majesco.

Det var først, da Double Fine langt senere overtog de fulde rettigheder til spillet og begyndte at udgive det på andre formater, at man endte med et hæderligt salg.

SPILANMELDELSE: Actionarkæologen vender tilbage i 'Rise of the Tomb Raider'
SPILANMELDELSE: Actionarkæologen vender tilbage i 'Rise of the Tomb Raider'

Interessant nok har Double Fine ikke valgt den populære Kickstarter-tjeneste til finansiering af spillet, men i stedet den britiske webside Fig.co.uk, som lader folk investere i projektet og få del i spillets potentielle indtægter i form af royalties fra spillets salg.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx