Af Thomas Berger - 18/10-16 08:11

Racerbanen til smartphone-generationenRacerbanen til smartphone-generationen

TEST: Moderne racerbane dropper strømskinnerne til fordel for robotstyrede biler.

storybild

Ankis racerbiler skal oplades i ti minutter, så er der strøm til 20 minutters ræs

Blot fordi tiden er løbet fra den klassiske racerbane i plastik og med indlagte strømskinner, så er lysten til at køre ræs på stuegulvet stadig til stede hos store som små legebørn – især når det kombineres med smartphone og computerspil.

Anki Overdrive har ingen strømkilde i baneelementerne, der blot er af pap med magnetiske endestykker, som gør det nemt at klikke de medfølgende ti styks sammen til otte forskellige baner.

Al elektronikken ligger i selve bilerne, som aflæser banen med en infrarød sensor og styres via en app til smartphone.

Det betyder også, at Anki Overdrive handler om meget mere end blot at komme først over målstregen. For ikke blot styrer op til fire deltagere deres bilers fart og bane via app’en – bilerne er også svært bevæbnede med virtuelle våben, så de kan skyde hinanden i smadder på racerbanen.

Pokemons bagmænd bogfører underskud og udskyder gadget
Pokemons bagmænd bogfører underskud og udskyder gadget

På den måde kombineres elementerne fra actionfyldte bilspil på fremragende vis med den fysiske leg, og skulle der ikke være nogen venner at køre om kap med, byder app’en også på underholdende ræs mod computerstyrede modstandere – hvor modstanderens fysiske bil på banen altså også styres af spillets kunstige intelligens.

Vind et Instax Mini 8 kamera
Vind et Instax Mini 8 kamera

Det er muligt at tilkøbe flere biler, ligesom pakker med ekstra baneelementer åbner op for mere komplekse banedesigns og flyvehop.

Desværre har især de computerstyrede biler en kedelig tendens til at køre af banen, jo mere kompliceret den er. Noget der meget hurtig forvandler en sjov raceroplevelse til frustration over at skulle sætte forvirrede robotbiler tilbage på sporet.

Pris: 1.549 kr.
Web: Anki.com
Karakter: 4/6

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx