Af Katrine Frederikke Wandrup - 26/09-17 08:18

Gennemført gåde-rum: I har én time til at slippe ud, ellers...Gennemført gåde-rum: I har én time til at slippe ud, ellers...

Mysterierne hører ikke længere kun til i bøgerne eller i computerspillene.

storybild

(Billede: Mystery Makers)

Vi kommer ind i et næsten helt mørkt rum, kun oplyst af stearinlys. Allerede her begynder hjertet at slå hurtigere, for i mørket kan vi se et omrids af en sort kiste, et rundt bord med påmalede hænder og et alter.

Spilmesteren begynder med rolig stemme at forklare, mens dyster musik gør os anspændte. Vi har en time til at slippe ud af rummet, ellers vil en ond loge overtage verdensherredømmet. Jeg kan se min gruppes øjne funkle. Vi skal fuldføre 'The Ritual', og vi er allerede opslugte.

I spillet kommer vi igennem hele følelsesregisteret, fra lettelse og glæde til stor frustration, og det er nøje planlagt. For bag hver eneste gåde, der leder videre, sidder udviklere, som er eksperter i at fremmane samarbejde, opture og nedture, fortæller ejer af Mystery Makers, Mads Lind.

Netop derfor er Mystery Makers et af de mest populære firmaer bag 'escape rooms' herhjemme, og med over 50.000 gæster om året taler det for en stor interesse for mysterier og gåder.

»Vi kan se, der er efterspørgsel efter intelligent underholdning, hvor folk får lov til at deltage aktivt og ikke kun er tilskuere,« siger Mads Lind.

Tilbage i 'The Ritual' er tiden ved at rinde ud. Da vi løser det sidste mysterium og får fat i den sidste nøgle, går sejrsrusen igennem os. Mens vi vender tilbage til virkeligheden, kan vi ikke slippe oplevelsen af det unikke og underholdende rum.

Detaljerne kan jeg ikke afsløre, men mysterieelskere kan med fordel selv undersøge nærmere på mysterymakers.dk.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finns hus er usælgeligt: Et enkelt...
bt.dk
Stod bag kæmpe OL-sensation: Derfor...
bt.dk
Håndværkere skal i retten: Anklages...
bt.dk
Wozniacki risikerer at miste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx