Af Morten Skovgaard - 02/12-15 10:32

SPILANMELDELSE: Actionarkæologen vender tilbage i 'Rise of the Tomb Raider'SPILANMELDELSE: Actionarkæologen vender tilbage i 'Rise of the Tomb Raider'

Gravrøveren Lara Croft drager til det kolde Sibirien på sine nye eventyr.

storybild

Rise of the Tomb Raider er en både nervepirrende og fængslende spiloplevelse.

2013-”rebootet” af den gamle ’Tomb Raider’-spilserie sendte den ikoniske spilheltinde Lara Croft ud i et veritabelt blodbad, da hun i en yngre og uprøvet udgave af sig selv landede på en øde ø fyldt med kannibaler, galninge, lejesoldater og vilde dyr og slet og ret kæmpede for blot at overleve.

I det nye ’Rise of the Tomb Raider’ bokser Lara ikke længere med usikkerhed, angst og skyld, men er tættere på den klassiske actionarkæolog, vi kender fra spilseriens tidligere udgivelser. Denne gang besøger hun Sibirien, hvor hun leder efter et (angiveligt) magisk relikvie og samtidig prøver på undgå ubehagelige sammenstød med en farlig religiøs kult, der også er ude efter genstanden.

SPILANMELDELSE: Genoplev barndommens store øjeblikke i ’Star Wars: Battlefront’
SPILANMELDELSE: Genoplev barndommens store øjeblikke i ’Star Wars: Battlefront’

SPILANMELDELSE: Så skal der spilles plastikspade
SPILANMELDELSE: Så skal der spilles plastikspade

’Rise of the Tomb Raider’ udmærker sig ligesom forgængeren med en fremragende balance mellem åben udforskning af spilverdenen og en fastlagt historie, som gør, at det aldrig føles hverken for åbent og ufokuseret eller for lukket og lineært. Spillet bugner af indhold og kvalitet – ikke mindst når man finder nogle af de gamle gravkamre, man kan vælge at udforske og forsøge at knække hovedbrud i for at finde skjulte skatte. Ganske som i forgængeren ville det have været kærkomment med langt større fokus på netop udforskningen af de dystre grave og meget mindre kamp.

’Rise’ virker til alt held væsentligt mindre ’Call of Duty’-inspireret end forrige års spil, der alt for ofte forfaldt til blot at hælde bølger af fjender efter spilleren, og kampene virker denne gang mere relevante og veldoserede.

SPILANMELDELSE: Tilbage til fremtiden – og retur til fortiden
SPILANMELDELSE: Tilbage til fremtiden – og retur til fortiden

SPILANMELDELSE: 'Lego Dimensions' er en fornøjelig pærevælling af alting godt
SPILANMELDELSE: 'Lego Dimensions' er en fornøjelig pærevælling af alting godt

’Rise of the Tomb Raider’ er et helstøbt og fænomenalt flot actioneventyr, som fint også kan nydes af dem, der aldrig tidligere har stiftet bekendtskab med Lara Croft.

Til: Pc, PS4, Xbox 360, Xbox One
Producent: Crystal Dynamics m.fl.

5 ud af 6

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
'Her er lønnen for en fængselsbetjent...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx