Af Morten Skovgaard - 09/06-15 09:41

SPILANMELDELSE: 'Heroes of the Storm' åbner en svær spilgenre op for flere spillereSPILANMELDELSE: 'Heroes of the Storm' åbner en svær spilgenre op for flere spillere

’Heroes of the Storms’ charmerende blanding af spilfigurer fra alle Blizzards spiluniverser og lettilgængelighed giver spillet en god start – og det får det brug for.

storybild

’Heroes of the Storm’ åbner en svært tilgængelig spilgenre op for flere spillere.

”MOBA”-spilgenren er notorisk vanskeligt tilgængelig for udefrakommende. Akronymet dækker over ordene ”Multiplayer Online Battle Arena”, og to af de bedst kendte og mest populære spil af typen er ’League of Legends’ og ’Dota 2’, hvori spillerne på to hold kæmper om kontrol over baner og om at nedlægge hinandens styrker og helte.

Det var sjovt nok spilfirmaet Blizzard, der med en modifikation af deres gamle spil ’WarCraft 2’ fik lagt grundstenen til en spilgenre, mange andre siden kapitaliserede på, og de er nu efter adskillige års udviklingsarbejde blevet klar med deres eget bud på et MOBA – ’Heroes of the Storm’. Firmaets adelsmærke er evnen til at gøre spil lettilgængelige for alle, og således er ’Heroes of the Storm’ et prisværdigt forsøg på at åbne den vanskelige MOBA-genre op for flere spillere.

En stor del af genrens kompleksitet er fjernet i spillet for at give spillerne mulighed for at komme hurtigt i gang med spillet. Kampene i ’Heroes of the Storm’ er også væsentligt kortere end i lignende spil, mens der også er løsnet op for den ellers så stramme baneopbygning, der kendetegner genren.

’Heroes of the Storms’ charmerende blanding af spilfigurer fra alle Blizzards spiluniverser og lettilgængelighed giver spillet en god start – og det får det brug for. Hardcore ’League of Legends’- og ’Dota 2’-spillere vil nemlig næppe droppe nogen af disse spil til fordel for Blizzards nye spil. Men forhåbentlig kan det, ligesom deres ’Hearthstone’ gjorde det med samlekortspillene, trække et væld af nye spillere til genren.

Producent: Blizzard Entertainment
Karakter: 5 ud af 6

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx